Турагенции

Чартърите на Онекс тур до Тунис ще продължат през цялото лято

   
Чартърите на Онекс тур до Тунис ще продължат през цялото лято

През последните години Тунис се наложи като предпочитана дестинация за морска почивка през пролетта и есента. Е, тази година “Онекс тур” радват туристите с непрекъснати полети до северноафриканската държава през целия юли и август. С такива програми българските туристи могат да се насладят на идеалната лятна отпуска.

Тунис през юли и август предлага 

идеални условия 

за морска почивка. Температурите не са по-високи от България, което е перфектно време за плуване в морето, слънчеви бани и водни спортове. Курортните градове като Хамамет, Сус и остров Джерба предлагат дълги пясъчни плажове, където туристите могат да се насладят на красивите морски гледки и безкрайното синьо на Средиземно море.

Има няколко причини, поради които много българи избират почивка на остров Джебра или в континенталната част на Тунис. Най-вече се дължи на това, че дестинацията предлага много комплексна туристическа услуга и за седмица туристите могат да разнообразят с екскурзии в пустинята, плаж и исторически забележителности. Просто няма как да ти е скучно в Тунис! А атрактивните цени са само бонус.

Цените започват от 249 евро 

на човек, като в тази цена са включени самолетен билет София - Тунис - София с директен чартърен полет и включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище - хотел - летище, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, представител на туроператора и медицински застраховки.

10 Places To Visit In Tunisia For An Unforgettable Journey In 2023

“Онекс тур” работи с над 40 хотела в Тунис като предлага богата селекция от бюджетни, луксозни и семейни опции. Сред фаворитите на туристите са места като Monarque el Fatimi 4*, Movenpick Resort & Marine Spa 5* и Thalassa Sousse Resort & Aquapark 4*.

Monarque el Fatimi 4* предлага изключително изживяване за своите гости със своята All Inclusive оферта на цена от 670 евро на човек. Разположен в живописния курортен град Махдия, този хотел комбинира модерни удобства с традиционна тунизийска атмосфера. Гостите могат да се насладят на просторни и комфортни стаи, разнообразни ресторанти с местна и международна кухня, както и различни развлекателни програми и спортни активности. Плажът се намира само на няколко крачки от хотела, предоставяйки перфектни условия за релаксация и водни спортове. Този хотел е идеален избор за семейства и двойки, търсещи удобство и забавления в красивата обстановка на Средиземно море.

Hôtel Monarque El Fatimi 4* avec Voyages Leclerc

Ако пък търсите истински луксозно място, то Movenpick Resort & Marine SPA 5* е перфектният избор за тези, които търсят първокласно обслужване и великолепни условия на престой на цена от 854 евро на човек. Намиращ се в сърцето на Сус, този петзвезден хотел предлага изискана обстановка, съчетаваща елегантност и съвременен комфорт. Стаите са обзаведени с вкус и предлагат спиращи дъха гледки към морето или градините на хотела. Гостите могат да се възползват от разнообразие от гурме ресторанти, луксозен СПА център и широк спектър от водни и спортни дейности. Плажът и частната марина на хотела са идеални за любителите на слънцето и морето, докато богатите развлекателни програми гарантират, че всеки момент от престоя ще бъде запомнящ се.

Mövenpick Resort & Marine Spa Sousse, Sousse (updated prices 2024)

За семействата с деца 

пък е особено важно да има достатъчно добре разработена детска концепция. Thalassa Sousse Resort & Aquapark 4* е перфектната дестинация за семейства и любители на забавленията, предлагайки All Inclusive престой на цена от 653 евро на човек. Този хотел в Сус съчетава комфорт и вълнуващи активности, осигурявайки на своите гости незабравимо преживяване. Аквапаркът на комплекса е идеален за деца и възрастни, предоставяйки безброй възможности за забавление и охлаждане в летните горещини. Просторните стаи, разнообразните ресторанти и барове, както и ежедневните развлекателни програми гарантират, че всеки член на семейството ще намери нещо по свой вкус. Разположен непосредствено до плажа, Thalassa Sousse Resort & Aquapark предлага идеални условия за почивка и релакс край морето.

Thalassa Resort & Aquapark, Sousse | TunisieBooking.com

Ако все пак хотелските забавления не ви стигат, то всеки може допълнително да се запише на някоя от

организираните екскурзии 

на “Онекс тур”. Сред най-популярните избори е двудневното пътешествие из Сахара, което включва една нощувка в оазис в сърцето на пустинята. Много от хората, посетили екскурзията, са изключително впечатлени от пътуването, тъй като то ги свързва с ориенталската култура и разнообразява типичните дни около морето с по-вълнуващи занимания.

Друга екскурзия, която от “Онекс тур” препоръчват, е тази до  Сиди Бу Саид - това е арт градче в синьо и бяло, из което се носи аромат на жасмин. Наричат го още тунизийския Монмартър, защото художникът е властелинът на изкуството. В свободното си време там туристите могат да се насладят на ориенталската атмосфера и да опитат някои местни специалитети като зелен чай с ментови листа и кедрови ядки и кафе от костилки на фурми с канела.

Освен с културни паметници, Тунис изпъква и със забавления, ресторанти и нощен живот. Това го прави една уникална дестинация с много възможности както за обиколки, така и за релакс. Неслучайно много от летуващите я предпочитат пред добре познатите ни Турция и Гърция. Подобна почивка в Северна Африка гарантира топло време, екзотични плажове и много позитивни преживявания.

Йоана Шомовa