Новини Събития

Древният град Ефес посреща посетители до полунощ с феерично осветление

   
Древният град Ефес посреща посетители до полунощ с феерично осветление

Античният град Ефес, който е в Световния списък на ЮНЕСКО, от скоро посреща посетители с обновеното си осветление в рамките на незабравима нощна визита.

АА

2300-годишният древен град Ефес, който е домакин на стотици хиляди посетители всяка година, вече може да бъде посетен и след залез слънце по програмата „Нощен музей“ на Министерството на културата и туризма в Анкара.

АА

Целта беше туристите, които предпочитат плажовете през деня поради горещините по крайбрежието, особено през лятото, да могат да посещават музеите в прохладните часове на вечерта.

Осветителна система на античният град беше изцяло обновена и сега тя представя много феерична и приказна атмосфера на това историческо място. 

АА

Посещения могат да се правят до 00:00 ч. с действащата входна тарифа. Осветената фасада на библиотеката, която е широка 21 метра и висока 17 метра, впечатлява тези, които я видят през нощта, с богатата си орнаментика, подмернана от професионалното осветление.

АА

Сред районите, които могат да бъдат посетени през нощта, е Ямачевлер (къщите по склона) където в древността са живели благородниците на Ефес.