Транспорт

Повече от 10 хиляди пътници бяха засегнати от отмяна на полети във Великобритания

   
Повече от 10 хиляди пътници бяха засегнати от отмяна на полети във Великобритания

Повече от 10 000 пътници бяха засегнати от анулирани полети на двете най-натоварени летища във Великобритания поради лошото време и ограниченията във връзка с контрола на въздушното движение, предадоха Пи Ей Мидиа и ДПА, цитирани от БТА.

Авиокомпанията "Бритиш еъруейз" отмени 51 полета от и до летище "Хийтроу"на 7 юли и още 31 на 8 юли.

Няколко авиокомпании отмениха полети и на лондонското летище "Гетуик". Най-силно засегната бе авиокомпанията "ИзиДжет", която анулира 34 полета вчера и най-малко 9 днес.

Малко вероятно е засегнатите пътници да имат право на обезщетение, тъй като се счита, че смущенията са извън контрола на авиокомпаниите, отбелязва ДПА.

Те обаче имат право на помощ, която може да включва освежителни напитки, нощувка и презаверка на резервациите с алтернативни превозвачи.

"Поради ограниченията в контрола на въздушното движение и неблагоприятните метеорологични условия, подобно на други авиокомпании, се наложи да направим малък брой промени в разписанието си", каза говорител на "Бритиш еъруейз".

Два самолета на "Бритиш еъруейз" бяха спрени от експлоатация за проверка на безопасността вчера, след като бяха ударени от мълния.