Новини Хотели

Лято в Grand Hotel Bansko – съвкупност от световен джаз и български традиции в планината

   
Лято в Grand Hotel Bansko – съвкупност от световен джаз и български традиции в планината

Прекрасният Пирин е еднакво привлекателен както през зимата, така и през лятото. Затова и Банско вече се утвърди като планински курорт, привличащ не само феновете на зимните спортове, но и любителите на летния туризъм. И през тази година община Банско е подготвила поредица от събития в културния си афиш, с които ще изкуши туристите и със сигурност ще привлече много гости на града през лятото.

Програмата с предвидени събития включва по нещо за всеки вкус, а местните хотелиери отговарят с разнообразни оферти, с които да предложат възможно най-атрактивни условия за почивка за гостите си. Включително и Grand Hotel Bansko, който освен прекрасни условия за семейна Ultra All Inclusive почивка, ще предложи на гостите си и много възможности да съпреживеят разнообразните културни прояви в курорта.

Юли и август ще бъдат месеци, посветени на музиката и традициите, а Банско ще бъде сцена на изява на български и световно признати артисти в различни области в изкуството.

В два последователни уикенда в периода 12 – 20 юли курортът ще бъде домакин съответно на проявите Банско Фолк Фест и Пирински Рок Вечери. До края на юли предстои и поредното издание на Лятна филмомания под звездите, а всички посочени събития през месеца са със свободен вход за жителите и гостите на града.

Август ще започне с традиционната проява Панаир на занаятите, а като говорим за традиции, няма как да подминем и 27-мото поредно издание на Банско Джаз Фестивал. То ще се проведе между 3 и 10 август и oтново ще бъде основен акцент в летния културен календар на популярния ни планински ни курорт. Сред участниците и тази година се открояват редица родни и чуждестранни звездни изпълнители.

Събитието обичайно привлича много посетители, които и тази година ще се радват на гостоприемството на града. За поредна година Grand Hotel Bansko е партньор на този най-популярен джаз фестивал в България. Някои от участниците дори ще зарадват гостите на хотела със специални участия на място и на живо пред тях.

Банско отново ще бъде джаз по своя уникален и неповторим начин, а сърцето на Grand Hotel Bansko ще бие в ритъма на най-свободния музикален стил.

До края на август са предвидени още дни на българската музика и концерти на самодейни състави от община Банско, подкрепени от Валя Балканска. Месецът ще завърши с Банско Опера Фест, който ще зарадва и почитателите на това сценично изкуство.

Успоредно с музикалните прояви, целият летен сезон в Банско ще премине с демонстрации на богатствата на местния поминък. За десета година в рамките на културните вечери „Традиции и изкуство“ ще бъдат представяни характерни за банския бит занаяти като грънчарство, плетене на стаги и шушони, предене и др.

Вече традиционните летни инициативи и богатият културен календар на общината показват едно – Банско не е просто зимен курорт. И лятото тук е изпълнено със събития, подчертаващи уникалността на местния бит и комбиниращи го с най-доброто от международното изкуство.

А Grand Hotel Bansko не е просто планински СПА хотел, а прекрасна локация, където можете да отседнете с цялото си семейство и да усетите едновременно богатствата на местната и световна култура. Насладете се на своето лято в планината, посветено на световния джаз, българските традиции и приказната природа на Пирин.