Турагенции

Летните почивки в регион Кампания в Италия са хит

   
Летните почивки в регион Кампания в Италия са хит

В днешния забързан свят много хора търсят начини да избягат от стреса и шума на града, за да намерят спокойствие и релаксация. Регионът Кампания предлага именно това - уникално място за почивка, където можете да се отпуснете и насладите на природата. Това е едно от онези кътчета в Италия, където сякаш времето е спряло и има място само за отдих.

Регионът е кръстен от римляните, които го нарекли campania felix (щастливата земя). Първите заселници обаче не са римляни, а древните гърци. Те разположили домовете си на мястото, където днес се намира Неапол и го превърнали в част от Magna Graecia, крайбрежният регион в Южна Италия, първоначално заселен от древните гърци. Кампания е богата културна и туристическа дестинация, особено що се отнася до гастрономия, музика, архитектура и археология. Многото природни забележителности и гледки превръщат региона важно туристическо звено на Италия.

В Кампания може да откриете много живописни градове като Неапол, Соренто, Позитано, Амалфи, остров Капри и още много забележителности. Това прави региона подходящ както за почивка, така и за екскурзия. А с програмите на “Екватор” отлично може да съчетаете двата вида пътуване! Туроператорът предлага ваканционни програми, които могат да бъдат уплътнени с допълнителни екскурзии.

Naples Tours | Walks of Italy

Цените започват от 752 лв. на човек и включват самолетен билет София - Неапол - София с директен полет на авиокомпания Wizz Air с включени летищни такси, без кетъринг, регистриран багаж до 20 кг и ръчен багаж с размер 40x30x20 см, трансфер летище - хотел - летище с автобус, 7 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване, трансфер летище - хотел - летище с автобус, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А), бонус пакет “Максимална сигурност” - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ), както и представител на туроператора с български език по време на целия престой. Програмите ще се организират в периода от 13.07. до 21.09.2024 г.

Туроператорът е подбрал хотели далеч от големите градове, които да осигурят максимално уединение за пълноценна почивка. В допълнение с топлите летни дни край басейна, това е рецептата за истинско райско бягство!

А след добре заслужена почивка може да се отправите към по-оживените места от региона, които разкриват някои спиращи дъха гледки. Сред най-популярните екскурзии е тази до остров Капри. Островът е символ на лукс и природна красота. Със своите впечатляващи скали, прочутата синя пещера (Grotta Azzurra) и луксозните магазини, Капри привлича туристи от цял свят. Градчетата Капри и Анакапри предлагат великолепни гледки, елегантни кафенета и исторически забележителности като вила „Сан Микеле“. Островът е популярен сред знаменитости и търсещи елегантна почивка. Разходките по крайбрежието и посещението на уникалните плажове правят Капри една от най-желаните дестинации в Кампания.

21 Top Things To Do in Capri (+Map & Tips For Your Visit)

Друга препоръчвана спирка е градът Соренто. От туристи и местни е считан за един от най-очарователните италиански градове. Соренто предлага живописни улици, пълни с магазини за ръчно изработени изделия и уютни кафенета. Известен е и с лимоновите си гори, от които се произвежда прочутият ликьор лимончело. По време на разходката в града се разглеждат централният площад "Пиаца Тассо", манастирът "Сан Франческо" и панорамната площадка в градската градина. Туристите също така разполагат със свободно време за посещение на патронната църква "Св. Антонино Абате". Няма как да се пропусне и централната търговска улица "Сан Цезаро".

За любителите на историята пък най-любопитно ще е пътуването до Помпей и Везувий - вулканът, изригнал през 79 г., е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са храмът на Аполон, Базиликата, Форумът, пазарът, храмът на Веспасиан, храмът на Юпитер, термите, храмът на Фортуна Августа, термопилите, публичният дом, водопроводът, улицата на изобилието, Големият театър, казармата на гладиаторите и много др. Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана Везувий - висок 1281м. Това е най-високата планина в Кампания и единственият действащ вулкан в континентална Европа. Най-впечатляващото е, че посетителите ще имат възможността да се изкачат до кратера на вулкана, като преходът е около 20 мин.

Pompeii: The city where time stood still as Mount Vesuvius erupted | Times  of India Travel

Не могат да се пропусната и разкошните градове Амалфи и Позитано. Тези градчета на Амалфийското крайбрежие са по-популярни от всякога в момента и привличат хиляди туристи със своите цветни къщи, които се спускат каскадно към тюркоазените води на Тиренско море.

Първата спирка по маршрута е Позитано - един от най-пъстрите и елегантни градове на Амалфийското крайбрежие. Построен почти вертикално върху скалите, той е сякаш надвиснал над водата и може би не случайно легендите разказват, че е основан от самия бог на морето - Посейдон.

След това групата на “Екватор” ще се качи на корабче за отпътуване към Амалфи - живописно морско градче с изключително историческо значение, дало името на цялото крайбрежие. Покровителствано е от Сант’Андреа Апостоло - един от дванадесетте апостола, което прави местната катедралата "Св. Андрей" от IX век, чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели, същинска задължителна спирка!

Amalfi Coast Holidays 2024/2025 | Citalia

Тези и още много красоти очакват всеки, който реши да се наслади на Кампания това лято! Регионът е идеалното място за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. С “Екватор” ще имате възможността и да опознаете богата история и забележителна природа. Пейзажите на Кампания, със своята живописна архитектура и спиращи дъха брегове, е подходящият фон за всяко пътуване и определено е дестинация, която не е за изпускане.

Йоана Шомова