Новини Събития

Мобилно приложение помага за лесното намиране на музеи в Париж

   
Мобилно приложение помага за лесното намиране на музеи в Париж

Безплатно приложение ще помага на посетителите да намират някои парижки музеи, съобщи АФП, пише БТА.

Олимпийските игри във френската столица станаха повод за появата на безплатно приложение на множество езици, което ще помага на гостите на града да намерят над 30 музея и представените в тях колекции. Видео, звук, текст, коментари, анекдоти, мнения на художници и експерти - приложението Bloomberg Connects, разработено от фондацията "Блумбърг", представя Триумфалната арка, Пантеона, Музея за историята на Париж...

Приложението гид дава достъп от всяко кътче на планетата до база данни, посветени на партньорските парижки културни институции и изложбите.

Приложението с информация за обектите в Париж беше представено през тази седмица в Европейския музей на фотографията, една от включените в гида културни институции.

Всеки човек, който има смартфон, може да се свърже с приложението "преди, по време и след" посещението си в Париж, на език по свой избор. Апликацията дава възможност за 40 различни езика - от китайски и руски до бенгалски и каталонски. Ще има на разположение и карта на туристическите забележителности.

Съдържанието на гида е под контрола на съответните културни институции.