Турагенции

Дорис травел предлага живописни екскурзии в Черна гора

   
Дорис травел предлага живописни екскурзии в Черна гора

Черна гора е една от скритите перли на Адриатическото крайбрежие, която през последните години се утвърждава като предпочитана дестинация за летен туризъм. Със своята завладяваща комбинация от природна красота, богато културно наследство и оживен нощен живот, Ривиерата около Будва е сърцето на тази малка, но очарователна балканска държава. Там посетителите могат да се насладят на златисти плажове, кристално чисти води и древни градове, които пазят спомени от хилядолетна история. Будва, един от най-старите и най-известните градове на Адриатическото крайбрежие, привлича туристи със своя уникален микс от старинни улички, модерни заведения и прекрасни плажове. Разположен на самия бряг на морето, този град е идеалното място за всеки, който търси комбинация от спокойствие, приключения и културни изживявания. Именно за това и той е началната точка на автобусната екскурзия на “Дорис травел”. Туроператорът организира 5-дневен преход през красивата балканска страна, който гарантира много живописни гледки и уникални преживявания. 

Цените започват от 589 лв. 

на човек и включват: транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози, всички гранични, магистрални, фериботни и пътни такси, 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на Черногорската Ривиера, фотопаузи на Шкодренско езеро, остров Свети Стефан и на каньона на река Морача, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" и придружаване от представител на фирмата по време на пътуването и престоя. Туроператорът предлага отпътуване от Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Казанлък (при мин. 8 човека), Карлово (при мин. 8 човека), Сопот (при мин. 8 човека), Чирпан, Пловдив, Пазарджик и София. 

По пътя към Будва туристите ще имат възможността да спрат и през черногорската столица - Подгорица. Градът е живописно разположен в равнината Зета, на мястото, където се сливат реките Рибница и Морача. Населението на 

Подгорица 

не надвишава 200 хиляди души, което му придава приятна и уютна атмосфера. В последните години е предпочитана туристическа дестинация заради неговата запазена идентичност, красиви паркове и чисти улици. Столичани много се гордеят с Моста на хилядолетието, построен през 2005 г. 

Podgorica – What to do and where to go!

След това групата ще се отправи и към Шкодренското езеро, най-голямото езеро на Балканите, което се намира на границата на Черна гора с Албания. То е дом на над 270 вида птици, повечето от които защитени. Затова частта от езерото, която се намира на територията на Черна гора, е обявена за Национален парк през 1983 г. Любопитен факт е, че на някои места дъното на езерото пада под морското равнище. Тези места се наричат „очи” и вече са открити над 30 такива, като най-дълбокото - Радус, слиза на 60 м под морското равнище и е богато на риба. Всички тези красоти заслужават много да се видят и определено това е една от по-живописните спирки! 

В Будва 

българските туристи ще имат два дни свободно време да опознаят града и да се насладят на всичките му богатства. Старият град е задължителна спирка в крайморския град. Той ще очарова всеки посетител със своите тесни улички и каменни сгради. Крепостта Цитадела от друга страна успешно ще ви върне назад във времето и разкрива историята на страната. Гостите на града могат да се насладят и на страхотни плажове като Могрен, Ричардова глава и Словенска плажа. 

Ако пък вече сте посещавали града или искате да разгледате и други лица на региона, то “Дорис” са подготвили две интересни дневни екскурзии. Туристите допълнително могат да запазят пътуване до Добровник, където старинни крепости оживяват в приказка за минали времена. Този град е мечтата на всеки киноман, тъй като живописният му пейзаж става фон на много филмови гиганти като “Игра на тронове” и “Междузвездни войни”. Потопете се в свят на крепости, тайни преходи и музеи, пълни с ценни експонати. 

Where to Stay in Dubrovnik in 2024 - 7 BEST AREAS - Adventourely

Друг популярен избор 

е и пътуването до град Котор. Укрепеният стар град Котор се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците, преплетени като лабиринт ще ви изненадат с кафенета, църкви и ресторанти, разположени на скътани площади. В северната част на града тече късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Групите на “Дорис” ще разгледат старата част на града - катедралата "Св. Трифон", църквите "Св. Лука" и "Св. Мария", "Св. Николай Чудотворец", Крепостната стена, в най-високата точка, на която се разкрива зрелищна гледка към залива и Которския фиорд. Допълнително ще има възможност и за разходка с корабче в Которския залив. 

Kotor travel - Lonely Planet | Montenegro, Europe

Съчетавайки всички тези възможности, “Дорис” наистина успява да покаже всички нюанси на Черна гора. Балансът между историческото и модерното, както и между забележителностите и забавленията, прави тази екскурзия цяло преживяване. Градовете по програмата си заслужава всяка минута!

Йоана Шомова