Оферти

Барселона - Валенсия - Мадрид - 3 в 1 - Очаквано добра комбинация

   
Барселона - Валенсия - Мадрид - 3 в 1 - Очаквано добра комбинация

Програма:
 
16.10. София - Барселона
Полет за Барселона в 06.45ч сутринта. Пристигане на летището в Барселона в 08.40ч.
Програмата ни започва със спирка за фото-пауза и почивка на красивия хълм Монтжуик с гледка към целия град и пристанището. Продължаваме с панорамна обиколка на Каталунската столица по време, на която ще видите най-важните забележителности на града: площад Испания, старото пристанище Порт Вел, парка Цитадела и Триумфалната Арка на Барселона, централния площад Каталуния, улица Пасейч де Грасия с “Ябълката на Раздора” и двете къщи на Гауди - Каса Ла Педрера и Каса Батьо.
Следва пешеходен тур на Готическия квартал и Ла Рамбла и свободно време.
Следобед - трансфер до хотела ни, разположен в един от красивите курорти по Коста дел Маресме, най-близкото крайбрежие до Барселона.
Настаняване и вечеря в хотел 4*.
 
17.10. Барселона
Закуска в хотела. Трансфер до Барселона за свободно време или възможност за посещение на най-емблематичните творения на архитекта Антони Гауди - Парк Гуел и Саграда Фамилия (с допълнително заплащане, заявява се предварително).
Саграда Фамилия е символът на града и най-ключов обект в живота на архитекта Гауди. Базиликата е започната да се строи през 1882г и до ден днешен продължава строежа й по плановете и моделите на архитекта. Парк Гуел, замислен като вилна зона още през 1900г., в днешно време е едно приказно зелено пространство, разположено на хълм с гледка към цяла Барселона!
Завръщане в хотела и вечеря.
 
18.10. Коста дел Маресме-Фигерас-Пубол-Коста дел Маресме

Закуска в хотела. Свободен ден, опция за индивидуално придвижване до Барселона с влак или възможност за допълнителна екскурзия посветена на живота на екстравагантния художник Салвадор Дали. По време на екскурзията ще посетите неговият театър-музей проектиран лично от Дали. Музеят е едно неповторимо пространство, побрало едни от най-известните сюрреалистични негови проекти и картини. След Фигерас ще с отправим към средновековният замък в градчето Пубол, който на времето Дали го закупува, обновява и подарява на любимата му Гала. В последствие е и мястото, където Гала е погребана. Посещавайки тези два обекта, ще научите в детайли за светът на Дали и необикновената любовна връзка с музата на живота му Гала.
 
 
19.10. Барселона - Валенсия
Закуска в хотела. Отпътуване за Валенсия, третия по големина град в Испания. Пристигане около обяд (13-14ч.). Следва панорамна обиколка по време, на която ще видите известният комплекс Градът на Науките и Изкуствата във Валенсия, проектиран от световноизвестният местен архитект Сантиаго Калатрава, Централният Пазар, Арената за Корида и площада на Кметството. Ще продължим с пешеходен тур на стария град, където ще видим впечатляващата Катедрала на Валенсия, където се твърди, че се съхванява Светия Граал, както и Копринената Борса от XV век, Пласа де ла Вирхен и Пласа де ла Алмоина и др.
Свободно време за разходки из стария град. Настаняване в хотел 4* във Валенсия. Възможност за индивидуална вечеря наоколо около хотела.
 
20.10. Валенсия - Мадрид
Закуска в хотела. Сутринта възможност за посещение на най-големия аквариум на Средиземноморието - Океанографския музей, част от комплекса Градът на Изкуствата и Науките във Валенсия.
Ранният следобед отпътуване към Мадрид (около 4,30ч.). Следобед - пристигане в Мадрид и обзорна обиколка на испанската столица. Настаняване и вечеря в хотел 3* в околностите на Мадрид.
 
21.10. Мадрид
Закуска в хотела. Посещение на Мадрид и пешеходна обиколка из най-ключовите места в старата част на града, а именно Кралския дворец и катедралата Алмудена, площада Пласа де ла Виля, както и стария пазар Сан Мигел. След това ще разгледаме Пласа Майор, Пуерта дел Сол, където ще видим нулевия километър и символа на Мадрид - мечето с ягодовото дърво.
Следва свободно време в Мадрид или възможност за екскурзия до град Толедо с местен екскурзовод (6 часа). Наричан още „градът на трите култури“, заради смесицата от християнски, мюсюлмански и еврейски сгради, Толедо е един истински музей на открито. Неслучайно е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство, а Катедралата на Толедо строена в периода 13-15в. е един от най-впечатляващите религиозни обекти в цяла Испания и си заслужава да я посетите!
Вечерта вечеря в хотела.
 
22.10. Мадрид - София
Закуска в хотела. Възможност за организирано посещение на Кралския дворец с местен екскурзовод.
Свободно време за обяд и почивка преди трансфера към летището в 15ч. Полет за София в 17.40ч.
 

За повече информация вижте ТУК.