Турагенции

Делта турс предлага екскурзия с наблюдение на голямата миграция в Кения

   
Делта турс предлага екскурзия с наблюдение на голямата миграция в Кения

Голямата миграция на животните е един от онези процеси, които само малцина имат честта да видят на живо. Категорично това е едно от природните събития, което вълнува хиляди туристи. Това е масовото придвижване на над 2 милиона животни, основно гну, зебри, биволи и антилопи, през равнините на Серенгети в Танзания към резервата Маасай Мара в Кения. Това е циклично събитие, което следва дъждовните сезони и изобилието на пасища. Миграцията започва през юли и продължава до октомври, като върховият момент е пресичането на река Мара - сцена, изпълнена с драматизъм и опасности, където крокодили дебнат преминаващите животни.

С туроператора “Делта турс” българите ще имат шанса да се потопят в този магичен процес и да видят красивия животински свят на Кения. Тази африканска държава, с нейните необятни савани, богати култури и неизчерпаемо разнообразие от диви животни, предлага една от най-вълнуващите природни гледки на планетата. Съчетавайки тези вълнуващи приключения с луксозна почивка от най-висок клас, ваканцията с “Делта турс” се превръща в същинско блажено бягство от ежедневието!

Туроператорът предлага от 1 септември

10-дневна екскурзия на цена

от 6190 лв., която включва: самолетни билети София – Истанбул – Найроби – Истанбул - София с чекиран багаж до 23 кг и 7 кг ръчен багаж, вътрешен полет Найроби – Момбаса - Найроби с багаж до 15 кг, трансфери по програмата, 2 нощувки на пълен пансион в лоджии по време на сафари, 1 нощувка със закуска в хотел в Найроби, ранно настаняване в деня на пристигане, дневно ползване на стая в деня на заминаване, прощална вечеря в световноизвестния ресторант Карнивор; 4 нощувки със закуски и вечери в района на Момбаса, сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата с вкл. филтрирана вода (туристите трябва да си носят бутилки за многократна употреба за да ползват филтрираната вода, която се предоставя по време на сафаритата), всички активности и екскурзии, посочени в програмата, входни такси за националните паркове и резервати, държавни данъци и такси, застраховка.

Единственото предлагано на пазара сафари в Масай Мара през септември по време на голямата миграция е на “Делта турс” и това го прави същински специално. Българските групи ще се наредят до хиляди туристи от целия свят да свидетелстват този неописуем момент.

Plan a 2024 Masai Mara Safari | Go2Africa

Пътешествието започва

със свободно време в столицата Найроби. Градът е динамичен и модерен, съчетаващ култура и природа. Тук се намира единственият национален парк в света, разположен в столица, където могат да се видят лъвове и жирафи на фона на небостъргачите. Интересните места включват центъра за жирафи на Африканския фонд за застрашени диви животни и сиропиталището за слонове на Дейвид Шелдрик. Това са идеалните места туристите да се запознаят отблизо с местния животински свят. Освен това историята на Кения е представена в Националния музей и в музея Карен Бликсен. Масайският пазар е друго любопитно място в столицата, което си заслужава. Там се предлагат ръчно изработени сувенири, а разнообразната кенийска кухня и оживеният нощен живот допълват преживяването.

Маршрутът продължава през плодородните хълмисти земи по протежение на Голямата рифтова долина. Този път, построен от италиански военнопленници по време на Втората световна война, предлага гледка към красив параклис, изграден от тях в подножието на разломната скала. Преминава се покрай внушителната наземна сателитна станция Лонгонот и обширни полета с пшеница и ечемик, преди да се стигне до Масай Мара точно навреме за обяд.

Следобедното сафари

в Масай Мара предлага първи поглед към богатата дива природа на резервата. Настаняването в Mara Sopa Lodge, разположена в долината на Oloolaimutia, предоставя идеални условия за почивка. Лоджата е в хармония с околния пейзаж, а просторните стаи и басейнът с великолепни гледки към саваната осигуряват комфорт. Вечерните прожекции на филми за дивата природа допълват преживяването.

На следващия ден, ранното сутрешно сафари разкрива магията на събуждащата се савана при първите слънчеви лъчи. След кратка почивка и обяд, следобедното сафари предлага нови вълнуващи моменти сред безкрайните полета на Масай Мара. За тези, които търсят допълнителни изживявания, се предлага полет с балон над резервата, който предоставя спиращи дъха гледки отвисоко.

Последният ден в Масай Мара започва със закуска и отпътуване към Найроби, преминавайки отново през плодородните полета на долината Нарок и Голямата рифтова долина. Пристигането в оживената столица на Кения е последвано от трансфер до летището за вътрешен полет до Момбаса.

В Момбаса,

ваканцията на брега на Индийския океан достига своя пик. “Делта турс” са планирали настаняване в Sarova Whitesands Beach Resort and Spa 5*. Разположен на север от Момбаса, хотелът се намира на един от най-красивите плажове в района – Бамбури Бийч, най-дългият плаж в Кения. Хотелската част се простира сред гъста палмова растителност и разполага с 5 басейна и водна пързалка. Хотелът е носител на множество награди за качество и е един от най-луксозните в района на Индийския океан, предлагащ безупречни услуги и качествена кухня.

A guide to Mombasa's Beaches and where to stay - Somak Luxury Travel

В града туристите ще прекарат три свободни дни, където ще могат максимално да си починат. В свободното време всеки може да обиколи близките плажове, да се разходи в града или просто да се наслади на спокойствието в хотела. След тези дни за презареждане групата ще се завърне към България с много топли спомени и уникални преживявания.

Виждането на голямата миграция е нещо, което остава в сърцето завинаги. Това е напомняне за кръговрата на живота и красотата на природата, която продължава да удивлява и вдъхновява. Ваканцията в Кения е не само среща с дивата природа, но и с един древен и богат културен свят, който оставя дълбоки следи в душата на всеки посетител!

Йоана Шомова