Анализи Новини

Застраховка Туризъм в България от Евроинс – за всички, които искат да опознават родината безгрижно

   
Застраховка Туризъм в България от Евроинс – за всички, които искат да опознават родината безгрижно

Застраховката в планината не е само за опитните планинари и екстремните спортисти. С дигиталния портал MyEuroins на Евроинс всеки може да си осигури защита на момента директно от електронното си устройство.

Тръгваме на път и вече имаме навика да сме подготвени със застраховка, която да обезпечи (почти) всеки проблем, възникнал зад граница. А когато сме в България? Подмамва ни хубавото време, това, че си познаваме родината, винаги можем да звъннем един телефон за помощ, а някой приятел все ще се отзове. Реалността обаче изненадва доста по-често, отколкото си мислим. По данни на Планинската спасителна служба (ПСС) през 2022 г. спасителите са помогнали на 2201 души. Акциите са били общо 167 – рекорд, откакто се води съвременна статистика от 2000 г. насам. Всяко спасяване в планината изисква огромен разход на хора и ресурси и затова плаща или пострадалият, или неговият застраховател.

Предварителното сключване на застраховката ви осигурява безплатно спасяване, покриване на медицински разходи, възникнали след злополука, медицински транспорт, спешна стоматологична помощ, пътни разноски, ако не можете да се върнете в организираната група, както и обезщетение в случай на трайно намалена неработоспособност или дори фатален край след злополука. Това са базовите покрития, които осигурява всяка една застраховка “Туризъм в България” на Евроинс. Тя може да се сключи от всеки на възраст до 85 години, достъпна е дори и за бебета, стига да имат навършени 3 месеца. Застраховката е и за български, и за чуждестранни граждани, които пребивават в страната. Тя може да се сключи за няколко души, за семейство или дори за цяла приятелска група, за възрастните и децата.

Макар разговорното й име да е “планинска застраховка”, полицата осигурява много повече от покриване на разходи при инциденти в планината. Покритието й осигурява застрахователна защита по време на туризъм и дейности на открито, включително любителски спорт, на цялата територия на България. Срокът й може да е от един ден до една година. Препоръчваме ви да изберете по-дълъг период на покритие, за да не сключвате отделна полица преди всяко излизане сред природата. Застраховката се предлага изцяло онлайн на сайта на Евроинс , през портала my.euroins.bg и можете да си я купите само с няколко клика от компютър,

телефон или таблет. В условията е желателно да посочите точно с каква цел пътувате в България – дали е само за туризъм или ще включите спортни дейности. Евроинс дава възможност да се застраховат и любителите на екстремни спортове – достатъчно е само да отбележите, че практикувате такива в България при сключването на полицата. С My.euroins.bg няколко клика са достатъчни, за да отбележите изчерпателно за какви точно дейности искате да се застраховате и каква да бъде максималната сума на покритието.