Анализи

Вижте всички локации от втория сезон на сериала Домът на Дракона

   
Вижте всички локации от втория сезон на сериала Домът на Дракона

Завръщането на втория сезон на "Домът на Дракона" вдига допълнително летните температури. Историята на седемте кралства със сигурност привлича зрители, но туристите вече са отдадени на идеята да открият всички локации на снимките. "Игра на Тронове" беше заснета предимно в Ирландия, Хърватия и Исландия.

Голяма част от сериала се заснема в студиото на Warner Bros в Уатфорд, където се снимат сцени от "Хари Потър". За заснемането на този сезон е имало малко повече ограничение и фокусът е предимно към Великобритания. Особено внимание се обръща на планинския регион на Англия и Северен Уелс. За да бъдем точни и да покажем всички локации на този сериал, трябва да обърнем внимание и на първи сезон.

 

 

Локациите от първия сезон включват ренесансова архитектура и малки калдъръмени улички от Западна Испания - по-запознатите веднага ще забележат познатия и популярен облик на град Касарес. Световното и културно наследство на ЮНЕСКО включва Стария град и Плаза де Санта Мария.


Друга испанска локация е главният площад на Трухильо, запазил средновековната си история и включващ мавритански замъци и руини от римски времена.

 

 

 

Лорет де Мар в Каталуния също получава внимание от филмовата продукция. Тук попадат ботаническите градини на Санта Клотилда. Те са построени през 1926 г. в ренесансов стил, градините на Жирона са лабиринт от стълбища, тревни площи и флора. Можете да ги посетите по всяко едно време, тъй като целогодишно са отворени за посетители.

 

 

 

Стълбището към крепостта "Драконов камък" е малко островче на северния бряг на Испания. Газтелугачеко има 241 тесни каменни стъпала, които водят до малка църква на върха. Оставяме почитателите на сериала да разберат истинската посока във фантазията на сценаристите.

 

 

Екипът е избрал и един от първите ренесансови замъци извън Италия. Датиращ от XIV век и построен в Гранада, този дворец е частна собственост. Ще го откриете в планинската верига на Сиера Невада и тъй като е частна собственост, студиото е трябвало да заплати за снимки. По-важното е, че Кастило де ла Калахора (името на замъка) предлага и частни обиколки с предварителна уговорка.

Редовното седалище на Таргариен се намира в средновековния замък Монсанто. Същият е в списъка на ЮНЕСКО и е известен с каменната си фасада, която е популярен избор за Португалия.

 

Снимка: iStock by Getty Images

 

Църквата на Свети Майкъл в Корнуол е замъкът на дом Веларион. Тук има достатъчно сцени, с които британците бързо да познаят локацията. Църквата на Свети Майкъл е една от първите локации, която е разпозната.

Плажната ивица на Холиуел в Корнуол също е територия на Таргариените за определени сцени от първи сезон.

 

 

Локациите за втори сезон са обърнали внимание на Северен Уелс. Първата спирка е Гуинед. Изборът не е случаен, голямата гранитна кариера дава възможност за много драматични сцени и специални точки. Мистичната ледникова долина Огуен в Националния парк Ерири добавя допълнителен ефект и красиви водопади и редица туристически маршрути. Ако забележите римските мостове Пенмачно от XVII век, пригответе се за вълнуващи сцени.

 

 

Остров Англеси е познат на местните с грапавата си брегова ивица и не толкова гостоприемни плажове. Уелсци са имали честта да гледат някои от снимките на живо, след като популярния плаж Пенмон е привлякъл вниманието. Кадрите са заснети близо до емблематичния фар Трвин Ду.

 

 

Англия също е дала достатъчно поле за бойни сцени. Горите Борн Уудс са достатъчно живописни и позволяват заснемането на динамични битки. Изненадващо, но точно тези гори са били предпочитани и за снимките на първия "Гладиатор" и филма "Наполеон".

Южните Пенински планини са били гостоприемни, а жителите от село Касълтън в Дербишър са щастливи от факта, че след края на сезона могат да привлекат повече туристи. Други точки в региона са кариерата Елдън Хил в Националния парк, точното място там е 470-метровия варовиков хълм.

Хемпшир е трябвало да предостави останките на крепост от желязната епоха, някои селски забележителности и чиста природа за екипа и актьорите. Някои сцени в интрото на сериала са взети именно от тук.