Турагенции

Бохемия обяви богата програма за Казахстан

   
Бохемия обяви богата програма за Казахстан

Централна Азия винаги е впечатлявала с изобилието си от културни богатства, екзотични пейзажи и забележителни исторически паметници. Но категорично сред най-известните и вълнуващи дестинации в региона се откроява Казахстан!

Страната е скрито съкровище, което привлича все повече туристи със своята природна красота, културно богатство и модерни градове. Тази обширна страна, деветата по големина в света, предлага разнообразие от изживявания, които могат да задоволят вкуса на всеки пътешественик.

За това и “Бохемия” организира  пленителна екскурзия, която да запознае всеки турист с разнообразието, което Казахстан предлага. Туроператорът има потвърдена група, отпътуваща на 30 септември 2024 г. за 8-дневно пътуване.

Цените започват

от 3999 лв. на човек и включват самолетен билет София - Истанбул - Астана - Истанбул - София на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг, вътрешен полет Астана - Алмати - Астана на авиокомпания Air Astana, транспорт с туристически автобус по маршрута, 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Астана, 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Алмати, туристическа програма в Aстана, Алмати, Медео и Шъмбулак, посещение на етно село "Ханс" с включен обяд (без напитки), екскурзия до петроглифите в Тамгали с включен обяд ( сух пакет), входна такса за лифта до връх Кок-Тюбе в Алмати, местен екскурзовод по време на туристическата програма в Казахстан, водач-преводач от България и застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Евроинс".

Пътуването започва

в столицата на Казахстан - Астана. В нея с бързи темпове се издигат големи обществени, културни, жилищни и бизнес сгради, а заедно с това се наблюдава бърз темп на растеж на населението на града и развитие на градската инфраструктура и икономика. Новата столица е превърната в един от най-модерните градове в Централна Азия с красива архитектура и небостъргачи – символ на просперитета на страната, чиято икономика се базира на износа на петрол и други природни ресурси.

Astana praised as the 'capital of Central Asia' – Euractiv

Туристическата програма в Астана с местен екскурзовод продължава с булеварда на водата и зеленината "Нурзхол" - трикилометров булевард, на който се намират сгради на държавната администрация като Министерския съвет, Сената, Мажилиса, Върховния съд, Външното министерство, Министерството на отбраната, Националната библиотека, много офисни здания, търговски компании, хотели, някои посолства и луксозни жилищни комплекси. В центъра на булеварда е символът на града - монументалната кула Байтрек, наричана още "дървото на живота". Сферата на върха с 22 м диаметър тежи 300 тона и е изработена от специално стъкло, което променя цвета си в зависимост от осветлението. Издигната е през 1997 г. по инициатива на президента Назарбаев, за да ознаменува статута на Астана като новата столица на Казахстан. В кулата са разположени аквариум, ресторант, художествена галерия, панорамна площадка. На платформата има позлатен отпечатък от дясната ръка на президента Назарбаев и когато посетител постави ръката си върху отпечатъка, започва да звучи националният химн на Казахстан. Чрез Кулата се пресъздава една казахска легенда - магическата птица на щастието Самрук снесла яйцето си в процепа между два клона на топола. Стълбът символизира тополата, а сферата - яйцето. На височина от 105 метра от тук се открива най-хубавата гледка към столицата. Тези и още много други забележителности могат да бъдат разгледани по време на програмата на “Бохемия”.

След няколко дни в столицата, групата ще се отправи към

Алмати.

Градът е бил столица на страната до 1997 г. и до ден днешен е все още неѝн бизнес и образователен център. От града се разкрива невероятна гледка към планината Заилийски Алатаул. Буквално преведено, името на града означава „мястото с ябълките“ - вярва се, че плодът произхожда именно от тук. В програмата е включено посещение на парк „Панфилов“, където е и най-известната забележителност – катедралата Зенков. Построена е през 1907 г. без да се използва нито един метален пирон и е най - високата дървена сграда в света. В парка се намира и впечатляващият Паметник на съветската слава, построен в чест на 28 мъже, за които се твърди, че успяват да отблъснат 50 германски танка от предградията на Москва през Втората световна война. В близост до парка се намира и лифтът до връх Кок-Тюбе. От наблюдателната площадка се разкрива живописна панорама към "южната столица" на Казахстан.

Almaty Travel Guide Almaty Tourism KAYAK, 50% OFF

В следващите дни

туристите на “Бохемия” ще имат възможността да се изкачат до туристическия комплекс Медео, където се намира най-голямата високопланинска ледена пързалка. Ледената площадка се разполага на 1700 м над морското равнище и е с площ 10 500 кв. м. - отлична за открити международни състезания по кънки, бягане, хокей, фигурно пързаляне. По време на тази екскурзия ще се посети и модерният ски курорт Шъмбулак, от където може да се усети свободния дух на Казахстан, обхвата на неговите територии и красотата на тези земи. Снежните върхове, вековни гори, планински езера, съчетани с модерни ски лифтове, термални басейни и уютни къщи, не оставят никакво съмнение, че Казахстан се развива динамично, но остава верен на традициите на степните номадски народи.

Шъмбулак е прочут

с мекия си климат, големия на брой слънчеви дни, устойчива снежна покривка от ноември до май и великолепен изглед към околните планински върхове и хребети. Високопланинската ски писта се обслужва от три седалкови лифта и три скивлека. Въздухът в дефилето е толкова чист, че човек може да се замая, а миризмата на гората се смесва с едва доловим вкус на ледения вятър от върховете.

How to get to Shymbulak (Chimbulak) – RealKZ.com

За онези, които искат да опознаят в дълбочина историята и бита на местните, е планирано и

посещение на етно село "Ханс".

Там туристите ще могат да се запознаят с великолепното номадското минало на казахския народ. Туристическата програма включва показване на основни национални традиции, обиколка на базата, запознаване с казахстанската юрта, национални игри, номадската култура, местни ритуали и занаяти, музикални и танцови изпълнения.

Traditions of Kazakh Nomads (from Almaty)

Всички тези уникални места правят Казахстан дестинация, която заслужава вниманието на всеки пътешественик. Със своите удивителни природни пейзажи, богата култура и съвременни удобства, тази страна предлага уникални изживявания, които ще оставят незабравими спомени.

Независимо дали сте любител на приключенията, културен ентусиаст или просто търсите нови и вълнуващи места за откриване, Казахстан е мястото, което трябва да посетите. Направете своята следваща стъпка към нови хоризонти и се потопете в магията на Централна Азия. Казахстан ви очаква с отворени обятия и обещание за незабравими преживявания.

Посетете Казахстан с "Бохемия! Разгледайте програмата тук!

Йоана Шомова