Новини Транспорт

Wizz Air превози 20 млн. пътници от и до Летище София. Пуска линия до Лион

   
Wizz Air превози 20 млн. пътници от и до Летище София. Пуска линия до Лион

Нискотарифната авиокомпания "Уиз Еър“ (Wizz Air) е превозила 20 млн. пътници от и до Летище София за 19 години, от както е стъпила на пазара. Това съобщи Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“ в превозвача по време на церемония на столичната аерогара. Двадесетмилионният пътник, пристигнал днес с полет Шарлероа (Белгия) – София, беше Петя Минкова. Тя беше посрещната с печеливш ваучер от 200 евро за следващи пътувания с авиокомпанията. Минкова беше поздравена от Саша Вислаус и директора „Маркетинг и бизнес развитие“ на българското летище Димитър Биков. Всички останали пътници от полета също получиха юбилейни сладкиши от Wizz Air и Летище София.

Представителите на Wizz Air и столичното летище отбелязаха успешното партньорство, което продължава вече 19 години. "Работим много добре с Летище София и ще разширяване партньорството си", каза Саша Вислаус. Димитър Биков отбеляза, че Wizz Air е сред водещите авиокомпаниите за Летище София и е една от най-важните за увеличаването на трафика и пътниците.

Авиокомпанията обяви пускането на нова въздушна линия от София до френския град Лион. Тя ще тръгне на 29 октомври 2024 г. и ще се изпълнява три пъти седмично - вторник, четвъртък и събота. Билетите вече са в продажба.

Във връзка с глобалния срив на IT системи, „Уиз Еър“ съобщи по-рано днес за временно недостъпни услуги в уебсайта и мобилното приложение на авиокомпанията. Те отправиха съвет към пътниците да пристигат на летището поне три часа преди полета. 

Мирослав Иванов