Новини Турагенции

Екватор предлага почивки в Тунис през цялото лято

   

Хотелите в Тунис са огромни комплекси
  Екватор

Тунис привлича българи от години с атрактивното си местоположение, тъй като страната е разположена на северното крайбрежие на Средиземно море и впечатлява с безкрайните плажни ивици. Тя предоставя идеалния баланс между ориенталското и екзотичното. Това се дължи на богатата история на страната, като дългите периоди на френско и османско влияние са довели до вълшебната смесица от древните арабски суки, джамии и модерни сгради в сърцето на държавата. 
 
В момента Тунис е една от най-търсените дестинации за почивка на море. Пътуващите споделят, че в нея могат да се насладят на спокойствие на плажовете и развлеченията, които хотелите предлагат. За това и туроператорът “Екватор” се е погрижил да организира редовни програми до средиземноморската страна през цялото лято.
 
Полети има всяка седмица
 
от 26 юли до 25 октомври 2024 г. от Варна и София с чартърни полети до летище Енфида.
Цените започват от 962 лв., а местата са силно ограничени. Включени в цената на пакета са самолетен билет с летищни такси и регистриран багаж 20 кг/ 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter, 7 нощувки в хотел по избор на клиента, трансфер летище – хотел – летище, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро (Traveller, Вариант А), бонус пакет “Максимална сигурност” - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, както и представител на туроператора.
От “Екватор” са подбрали
 
над 50 хотела за гостите си,
 
сред които могат да се открият както по-бюджетни опции, така и луксозни петзвездни комплекси. Въпреки разликата в цените, екипът на туроператора уверява, че всеки от предложените хотели отговаря на изискванията им за обслужване и предлагат всичко необходимо за една приятна почивка. Много от тези хотели са вече добре познати на българите и именно положителните отзиви водят все повече туристи към Тунис. В съчетание с отличното обслужване и страхотните български гидове, рецептата за великолепна лятна почивка е на лице!
Страната също така е една от дестинациите, които поддържа ексклузивния
 
Simba Club
 
на туроператора. Избирайки хотелът Vincci Marillia Premium 4* или Nozha Beach Superior 4*, като част от Simba Club, всеки турист на “Екватор” ще получи Guest relation на български език, кът с българска кухня в ресторанта, детска анимация на български език, специално отреден бус за екскурзиите и безплатна екскурзия. 
Тези качества правят Simba Club същински уникална концепция, която позволява на всеки турист да носи късче от родината на всяка почивка. Освен това подобен тип услуги правят пътуването да се усеща изключително бутиково и персонализирано. 
 
Към пакета могат да бъдат добавени няколко допълнителни екскурзии. Сред най-популярните избори е двудневното пътешествие из Сахара, което включва една нощувка в оазис в сърцето на пустинята. Много от хорта, посетили екскурзията, са изключително впечатлени от пътуването, тъй като то ги свързва с ориенталската култура и разнообразява типичните дни около морето с по-вълнуващи занимания. 
Друга екскурзия, която от “Екватор” препоръчват, е тази до
 
Сиди Бу Саид -
 
това е арт градче в синьо и бяло, из което се носи аромат на жасмин.
Наричат го още тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството. В свободното си време туристите могат да се насладят на ориенталската атмосфера и да опитат някои местни специалитети като зелен чай с ментови листа и кедрови ядки и кафе от костилки на фурми с канела.
Особено интересен избор за семейства с деца е посещението на зоологическата градина във Фригия. Тя се намира между градовете Енфида и Буфиша. Заема площ от 360 000 кв. м, на които се простират 61 вида от фауната на африканския континент. Общо в зоологическата градина има 420 животни. Паркът "Фригия" е първият за диви животни в Тунис, където всички животни се държат в относителна свобода, което позволява да се запазят естествените инстинкти и социалното поведение на представения вид.
Туристите ще имат възможност също да опитат и плаване с катамаран, ден на пиратски кораб, екскурзия до Кайруан и Ел Джем или пък пътуване до Кап Бон. Също така “Екватор” предлагат и посещение на специален спектакъл “1001” нощи. 
Всички тези интересни предложения правят Тунис една уникална дестинация с много възможности както за културен живот, така и за релакс. Неслучайно много от летуващите я предпочитат пред добре познатите ни Турция и Гърция. Подобна почивка в Северна Африка гарантира топло време, екзотични плажове и много позитивни изживявания.
 
Йоана Шомова