Новини Транспорт

Wizz Air отбелязват 7 години от откриването на базата на авиокомпанията във Варна

   
Wizz Air отбелязват 7 години от откриването на базата на авиокомпанията във Варна

Wizz Air, най- устойчиватаавиокомпания в света*, и летище Варна, част от „Фрапорт Туин Стар“, днес отбелязват 7 години от откриването на базата на авиокомпанията във Варна.Точно на 21 юли 2017 г. Wizz Air за първи път отваря своя лятна база у нас и оттогава е предоставила достъпни възможности за пътуване на над 4.2 милиона пътници от и до Варна, обслужвайки 12 дестинации в 7 държави.Този успех бележи почти десетилетие на отлично обслужване, ангажираност към пътниците и насърчаване на икономическия растеж в региона.

През последните седем години Wizz Air непрекъснато разширява дейността си от Варна, като въвежда нови маршрути и увеличава честотата на полетите, за да отговори на нарастващото търсене на въздушни пътувания. Днес авиопревозвачът изпълнява полети до11 дестинации в 7 страни от Варна, а именно: Австрия(Виена), Белгия  (Брюксел Шарлероа), Германия(Берлин, Дортмунд, Меминген, Франкфурт Хаан, Хамбург), Израел (Тел Авив), Великобритания (Лондон Лутън, Лондон Гетуик), Нидерландия (Айндховен),Чехия (Прага). 

Wizz Air е единствената авиокомпания, която предлага директни полети между Варна и Лондон, осигурявайки общо 8 полета на седмица през лятото и 5 полета целогодишно.

Ангажиментът на авиокомпанията да предлага достъпни цени, отлично обслужване и грижа за пътниците, играе ключова роля в развитието на въздушния транспорт в България и стимулирането на туризма и бизнеса в района. Авиокомпанията набира активно служители, основно за позиции на кабинен екипаж и пилот, като досега е открила над 60 директни работни места във Варна.

Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“, Wizz Air, коментира: „Седмата годишнина на базата ни във Варна бележи важен етап в нашето развитие и успех в България. Изключително се гордеем с ролята, която сме изиграли в свързването на Варна с ключови дестинации в Европа, и сме твърдо решени да продължим да предоставяме достъпни и висококачествени пътувания за нашите пътници.“

Д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“, сподели: „През последните седем години Wizz Air се утвърди като ключов партньор на „Фрапорт България“, с когото имаме отлични отношения и сътрудничество. Лично аз съм изключително впечатлен от предприемаческия дух на Wizz Air и непрекъснатия им стремеж към нови бизнес възможности. Фактът, че често избирам да летя с Wizz Air, е моят личен комплимент за тяхното страхотно обслужване. Поздравяваме ги за седмата им успешнагодина на нашето летище!“

*Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022 и 2023.

За Wizz Air                                                                                       

Wizz Air, най-устойчивата авиокомпания в света, разполага с флотилия от 220 самолета Airbus A320 и A321. Eкип от всеотдайни професионалисти в областта на авиацията предлага превъзходно обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор на 62 милиона пътници в периода април 2023 – март 2024 г. (FY24). Wizz Air е регистрирана на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро авиокомпанията бе обявена за една от петте най-безопасни нискотарифни авиокомпании в света от airlineratings.com, единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, както и за авиокомпания на годината от Air Transport World през 2020 г. и от Air Transport Awards през 2019 и 2023 г. Wizz Air е призната и за „Най-устойчива нискотарифна авиокомпания“ от World Finance Sustainability Awards през 2022 г., 2023 г. и 2024 г., както и за „Глобално екологично устойчивата авиокомпания на годината“ от CAPA-Centre for Aviation Awards for Excellence през 2022 г. и 2023 г.