Турагенции

Туроператорът Sharky adventure пуска чартър от София до Мадаскар

   

Нуси Бе предлага уникални плажове
  Sharky adventure

Туроператорът Sharky adventure обяви чартър от София до остров Нуси Бе, Мадаскар. Той ще се осъществи в периода от 16 до 23 ноември 2024 г., съобщи за TravelNews Кирил Джаров, управител на компанията. „Представете си кристално чисти води, девствени плажове и цветни коралови рифове. Това е Нуси Бе, раят на земята“, коментира Джаров. Цените на пакета започват от 2083 евро на човек с включени самолетни билети София - Нуси Бе - София с директен чартърен полет с включен багаж 15 кг и 8 кг ръчен, 7 нощувки в избрания хотел на остров Нуси Бе, вътрешни трансфери, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и покритие на COVID 19. За българските граждани не се изисква виза.

В цената не влизат екскурзии по желание на място, входна такса за Нуси Бе – 10 евро на човек, градска такса в размер на 3,60 евро на ден за хотел 4 */ 4,50 евро на човек на ден за хотел 5* (заплаща се на рецепция при напускане на хотела), такса гориво и вредни емисии – обявява се 14 дни преди полета.

С Sharky Adventure ще се гмурнете в

приключение като никое друго.

Открийте подводния свят, изпълнен с екзотични риби и ярки корали. Разходете се из тропическите гори, срещнете редки животни и открийте тайни водопади, разказва Кирил Джаров.

Мадагаскар, известен като “8-ят континент“, е гореща точка на биоразнообразие с пейзажи, вариращи от гъсти тропически гори и сухи пустини, до девствени плажове. Дом е на разнообразна флора и фауна, като приблизително 90% от дивата природа на острова не се среща никъде другаде по света, включително лемури, хамелеони и широка гама от различни видове птици. А за търсачите на страхотни плажове, ще издадем една тайна – на Нуси Бе е пълно с такива, подчерта Джаров.

Нуси Бе се намира в северозападната част на Мадагаскар. Какво ли не е преживял през вековната си история? Той е бил рай за пирати и живо въплъщение на сандък със съкровища; затвор и каторга на френските колонизатори; център на търговията с роби; дори флотът на руския генерал Рождественски е бил разположен на него. Днес Нуси Бе мирише на кафе и иланг-иланг. В горите на резервата Локобе черни лемури скачат по дърветата.

Студени потоци от водопади приспиват охладен вулкан. Световно известният ром Dzama се бутилира в град Dzamanzari. А край брега китовете от най-редките видове, наречени „малките китове на Омура“, пускат фонтани. Добавете към това прекрасни плажове и високо качество на обслужване за Мадагаскар.

Остров Нуси Бе е

топ плажна дестинация,

с подходящи за гмуркане води и е дом на невероятните китови акули, морски костенурки и гърбави китове. Името му означава Голям остров на местния език и всеки посетил тази тропическа дестинация се убеждава, че отговаря на името си. Той е най-големият в архипелага, който също включва и островите Нози-Ираниа и Нози-Комба. Дом е на най-красивите плажове и места за гмуркане в страната и е богат на дива природа. Едно прекрасно място е Национален парк Lokobe. Известен е още и като парфюмирания остров заради насажденията от иланг-иланг – можете да помиришете тези ароматни цветове в Lemuria Land. Отправете се към най-високата точка на острова – Mont Passot , ако сте в търсене на спиращи дъха панорамни гледки.

Местните общности

На остров Мадагаскар можете да срещнете множество култури. Там се говорят общо 18 диалекта и има най-различни религии. Въпреки че хората живеят по стандартите на Третия свят, от гостоприемството и културата им ще останете очаровани. Те са просто забележителни, каза Кирил Джаров.

Вкусна кухня

Кухнята на Мадагаскар е смесица от африкански, френски и югоизточноазиатски влияния – ястия като „Равитото“ (свинска яхния) и стек от зебу са популярни местни специалитети, а за феновете на сладкото – „Коба акондро“ (koba akondro) е сладък десерт, приготвен от смлени фъстъци, намачкани банани, мед и царевично брашно, увити в бананови листа и сварени или приготвени на пара. Бонбони от фъстъци и карамелизирана захар, сушени банани, топчета от тамаринд, оваляни в цветна захар, изпържени във фритюрник тестени топчета, наречени kaka pizon (гълъбови акита) са други от най-разпространените храни, продавани на улицата.

Природата, която ще видите, храната, която ще опитате, и пъстрите и различни хора ще бъдат един от най-хубавите спомени, които ще запазите от пътуването си!

Габриел Драгиев