Оферти

Обиколна екскурзия с почивка в Мексико и пътешествие до тайнствените градове на маите

   
Обиколна екскурзия с почивка в Мексико и пътешествие до тайнствените градове на маите

Докоснете се до магията, наречена Мексико! Тръгнете по пътя на маите с това невероятно предложение за обиколна екскурзия и почивка! С тръгване от София и екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут.

Програма:

София – Истанбул
1.Ден: Излитане в 21:40ч. с полет на Турските авиолинии до Канкун. Прекачване и кратък престой в Истанбул.

Истанбул – Канкун
2.Ден: Кацане на летището в Канкун в 12:55ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Привечер по желание разходка до хотелската част на Канкун и плаж Делфинес, където може да се снимате на емблематичния надпис „Канкун“. Възможност за вечеря в местен ресторант. Свободно време. Нощувка.

Канкун – Тулум – Бакалар – сеноте Азул – Четумал
3.Ден: Закуска. Отпътуване за Тулум – единственият град на Маите, разположен на брега на морето и едноименният плаж с известната „полегнала палма“. Тук ще видите и главния дворец с мястото за церемонии, северният храм и храмът на Богинята Изчел, както и други запазени сгради от времето на древните Маи. Заминаване за известната лагуна със седем цвята Бакалар. Тук се намира и величественото сеноте Азул, в което може да поплувате. Свободно време и заминаване за Четумал. Нощувка.

Четумал –Кохунлич – Паленке
4.Ден: Закуска. Рано сутринта отпътуване за Паленке, като по пътя ще посетим и руините в Кохунлич – древен град на Маите, разположен в сърцето на джунглата и известен с акропола, игрището за игра с топка, царският дворец и „храмът на маските“. Свободно време за обяд в Кохунлич. Заминаване за Паленке. Настаняване в хотел. Нощувка.

Паленке – Мисол Ха – Агуа Азул – Кампече
5.Ден: Закуска. Днес ще посетим втората по важност археологическа зона в Мексико след Чичен Ица – Паленке. Ще видите ‚храмът на слънцето“- строен през 7 век, също и гробницата на Пакал – най-известният владетел на Паленке и ще чуете неговата изумителна история. Ще видите още дворецът и още няколко светилища, като „храмът на кръста“. В близост до Паленке величествено се спускат двата водопада Мисол Ха и Агуа Азул, които ще посетим за кратко и в които ще имате възможност и по желание да поплувате. Възможност за обяд в Агуа Асул. Отпътуване за пиратският град Кампече. Настаняване в хотел. Нощувка.

Кампече – Ушмал – Хасиенда Яшкопоил – Мерида
6.Ден: Закуска. Заминаване в посока Мерида, като по маршрута ще посетим и Ушмал. Ще видите „дворецът на джуджето“, игрището за игра с топка, дворецът на владетеля, „храмът на костенурката“, университетът по астрономия и математика и други. След Ушмал ще се отправите към Хасиенда Яшкопоил, в която още от 18 век се добива и обработва „хенекена“, това е вид растение от семейството на агаве, от което се добиват нишките за направа на корабните въжета. При достатъчно свободно време ще посетим и фабриката за шоколад и ще научите и видите технологията за добиване и производство на какао, останала от времето на маите и ще имате възможност да опитате оригинален техен шоколад. Възможност за обяд по пътя. Привечер ще посетим и Пасео Де Монтехо в Мерида – известният булевард на милионерите. Свободно време. Нощувка в Мерида.

Мерида – Валядолид - Чичен Ица – Сеноте Иккил – Рио Лагартос – Ривиера Мая
7.Ден: Закуска. Заминаване рано сутринта за древният град на Маите Чичен Ица – едно от новите седем чудеса на света. Там ще видите пирамидата на Кукулкан, която е и най-големият календар на света, найголямото игрище за игра с топка, храмът с 1000-та колони и астрономическата обсерватория. Свободно време за снимки. Съвсем близо е разположено и едно от 7-те свещени подземни езера Иккил. Свободно време за плуване и обяд. Отпътуване в посока Рио Лагартос, като по пътя ще спрем за фотопауза във Валядолид – типичен колониален град основан 1542г. от испанските конкистадори. Рио Лагартос е един от най-големите природни резервати в Мексико, разположен на лагуната Рио Лагартос, където ще видите в естествената им среда крокодили, розово фламинго, както и други видове застрашени от изчезване птици. Обиколката на резервата е с моторна лодка и включва посещение на безлюден плаж, разположен на брега на мексиканския залив. Посещение на розовите солници и възможност за кални бани с лечебна хума. Свободно време. Настаняване в хотел 5* в района на Ривиера Мая. Вечеря. Нощувка.

Ривиера Мая
8.Ден: Закуска, обяд и вечеря. Свободно време за програма по интереси и плаж. Нощувка.

Ривиера Мая (Ешкарет Парк)
9.Ден: Закуска, обяд и вечеря. Свободно време за програма по интереси или по желание и срещу допълнително заплащане, посещение на Ешкарет парк с включен двупосочен трансфер от хотела и входна такса. Природен парк с повече от 50 атракции за всички възрасти, идеален за цялото семейство. Тук можете да плувате в подземни реки, да се разхождате по пътеки в средата на джунглата и да обикаляте мистериозни пещери. Можете да открийте нови цветове в градината на пеперудите и мистериите на морското дъно в аквариум Кораловия риф. Ще имате възможността да видите животинските видове на региона ягуари, фламинго и много други екзотични птици. В парка има няколко атракциона, които трябва да посетите, като древните останки от руините на маите, Музея на Мексико за популярно изкуство, класическа хасиенда и Параклис Гуадалупе (Guadalupe Chapel). Насладете се на мексиканската култура с предиспански танци, charrería и великолепното представяне на шоу програмата Xcaret México Espectacular, с участието на повече от 300 артисти. В Xcaret Riviera Maya има голямо разнообразие от ресторанти, с типична традиционна кухня и не само. Ако желаете ще имате възможността да плувате с делфин или да направите шнорхелинг в подводни пещери. Изключително колоритно изживяване, което накрая ще завърши с богата шоу програма, показваща културата на древните маи и битките, водени на Чичен Ица. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Нощувка.

Ривиера Мая
10.Ден: Закуска, обяд и вечеря. Свободо време за програма по интереси и плаж. Нощувка.

Ривиера Мая – Канкун – Истанбул
11.Ден: Закуска. Освобождаване на стаите до 10:30ч. Трансфер до летището в Канкун за директен полет на Турски авиолинии до Европа с прекачване през Истанбул.

Истанбул – София
12.Ден: Пристигане на летище София Т2 в 15:05ч.

За повече информация вижте ТУК.