Новини Транспорт

Луфтханза техник ще извършва основен ремонт на интериора на самолетите Боинг 787

   
Луфтханза техник ще извършва основен ремонт на интериора на самолетите Боинг 787

"Луфтханза техник" (Lufthansa Technik), дъщерното дружество за поддръжка на самолети на германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa), сключи лицензионна сделка с американския производител на самолети "Боинг" (Boeing) за основен ремонт на интериора на самолетите от серията "Боинг 787" (Boeing 787), предаде ДПА.

Двете компании разкриха споразумението днес на международното авиоизложение във Фарнбъро, Великобритания.

Сделката прави "Луфтханза техник" първата компания в света с толкова широкообхватни разрешения за основен ремонт на самолети "Боинг" и сертифициране на самолетите от регулаторите.

Досега за модификациите на интериора на кабината и за сертифицирането от надзорните органи отговаряше производителят.

От "Луфтханза техник" заявиха, че компанията предлага цялата гама от услуги за подобни модификации.

Вицепрезидентът на "Луфтханза техник" Андрю Мюрхед каза пред германския вестник "Хандалсблат", че кабината на самолета се модернизира приблизително на всеки седем години.

Германската компания за поддръжката и ремонта на самолети и самолетни компоненти "Луфтханза Техник Груп" има базирано в България подразделение, което отваря врати през 2007 година. Местното подразделение се превръща в ключово звено, специализиращо в базово и линейно обслужване на тяснофюзелажни самолети от семейството на "Еърбъс" (Airbus) и "Боинг". У нас е базиран и изключително развит логистичен хъб, който оказва подкрепа, свързана с доставката на авиационни части в цял свят. Към момента в "Луфтханза Техник София" работят над 1300 души.