Турагенции

Делта турс предлага уникално пътуване из Япония с посещение на World Expo 2025 и фестивала Сакура

   
Делта турс предлага уникално пътуване из Япония с посещение на World Expo 2025 и фестивала Сакура

Япония - страната на изгряващото слънце, е една от най-завладяващите дестинации в света. Със своето уникално съчетание на древна култура и съвременни технологии, тя предлага на посетителите безброй възможности за открития и преживявания. От живописните храмове и градини до футуристичните небостъргачи и високоскоростните влакове, Япония впечатлява с хармоничното съчетание на традиция и модерност. Добавете към това изискана кухня, разнообразни природни пейзажи и гостоприемството на местните жители, и ще разберете защо Япония е толкова популярна и обичана туристическа дестинация. Независимо дали се разхождате по улиците на Токио, изследвате историческите съкровища на Киото, или се наслаждавате на цъфтежа на вишните в Хиросаки, Япония обещава едно незабравимо приключение за всеки пътешественик.

Е, тези и още много интересни преживявания ви очакват с новата програма за Япония на “Делта турс”. Туроператорът е подготвил незабравима 10-дневна програма, с отпътуване на 21 април 2025 г., която не само разкрива някои от най-интересните забележителности на Япония, но и е планирана перфектно, за да съвпада с цъфтежа на японската вишна Сакура. Това обещава уникални гледки, които стотици хиляди туристи очакват с нетърпение.

Освен това туроператорът е планирал и

посещение на World Expo 2025 Osaka.

Това е събитие, което обединява хора и иновации от цял свят в опит да се справят с проблемите, пред които е изправено човечеството в глобален мащаб. Световните изложения, официално известни като международни изложби, са глобално посветени на намирането на решения за належащите предизвикателства на нашето време, като предлагат потапяне в рамките на универсална тема чрез ангажиращи дискусии, технологии и сътрудничество. Световните изложения приветстват десетки милиони посетители и позволяват на страните да се представят чрез павилиони, както и да преобразят града домакин за години напред.

UK Pavilion at Expo 2025 Osaka - Design, Build, Maintain & Decommission  (DBMD) - British Chamber of Commerce in Japan

Цените започват от 7669 лв. на човек

и включват самолетен билет София - Истанбул - Осака; Токио - Истанбул - София с АК Turkish Airlines и включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 23 кг, вътрешен полет Осака - Аомори с ръчен багаж, билет за влак стрела от Аомори до Токио, трансфери летище - хотел - летище, 4 нощувки със закуски в Киото, 1 нощувка със закуска в Хиросаки, 3 нощувка със закуски в Токио, екскурзионна програма в Токио, Хаконе, Фуджи, Киото и Нара. Пакетът включва още и посещение на World Expo 2025 в Осака с включена входна такса, фестивала Сакура в Хиросаки, професионални местни екскурзоводи на английски език, климатизиран автобус по време на обиколките по програма, доставка на багажа на следващия ден по посока Токио - Киото (позволено количество на човек: 1 куфар), водач преводач от туроператора при минимум 16 записани туристи, медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“.

Пътуването започва

в с посещение на световното изложение. Посетителите ще имат свободно време за разглеждане на павилионите на Световното експо само 10 дни след официалното му откриване, за да се възхитят на дизайна и на мащаба на това международно събитие.

В ранния следобед групата ще се отправи и на сити тур в Осака. Обиколката ще започне с посещение на Umeda Sky Building. Високата 173 метра сграда се състои от две кули, които са свързани помежду си с покрит мост, откъдето се откриват спиращи дъха гледки към целия град (мостът се намира на 39-ия етаж). След това туристите ще се отправят  към Замъка на Осака. Той е построен от генерал Тойотоми Хидейоши през 1583 г. Неговото желание е било той да стане най-красивият замък, построяван някога в Япония. Издигнат е на мястото на бившия храм Ишияма Хонганджи, който е бил разрушен 13 г. по-рано.

A guide to Osaka: where to eat, where to go shopping and more

По време на екскурзията групата ще има възможността и да разгледа историческите градове Киото и Нара.

В Киото

могат да се видят величествените храмове и градини и традиционни чайни къщи. Определено изисканата естетика на японската архитектура успява да те пренесе в магична азиатска приказка. Нара, със своите величествени будистки храмове и свободно разхождащи се елени, ще ви върне в древността и ще ви позволи да усетите духа на старинна Япония. Градът е първата постоянна столица на Япония, основана през 710 г. Тогава е известен като Хейджо. Преди този период столицата се е премествала на ново място всеки път, когато нов император е поемал престола. В последствие, влиянието и политическите амбиции на местните будистки манастири в града нарастват и се превръщат в сериозна заплаха за властта на императора. Поради тази причина през 784 г. столицата се мести от Нара в Нагаока, а няколко години по-късно в Киото. В днешно време градът съхранява едни от най-значимите културни съкровища на Япония, включително някои от най-старите и най-големи храмове.

Kyoto Guide: Things to do in Kyoto - Japan Travel

Следва и хайлайтът на пътуването, а именно посещението на

Хиросаки - градът на Сакура вишната.

Фестивалът за цъфтежа на вишните в Хиросаки е едно от най-запомнящите се събития в Япония. Всяка пролет хилядите вишневи дървета в парка Хиросаки оживяват с нежни розови цветове, превръщайки се в магическо зрелище, което привлича посетители от цял свят. Паркът е дом на над 2500 вишневи и черешови дървета от 52 вида, които цъфтят в различни периоди. По този начин през цялото време на фестивала се получава истинска феерия от цветове. През 2024 г. фестивалът е имал над 2,5 млн. посетители, което го превръща в най-грандиозното събитие, посветено на цъфтежа в Япония.

Всички тези уникални места правят пътуването на “Делта турс” перфектната възможност да се насладите на красотата на сакурата и да се потопите в традиционната японска култура, участвайки в местните празненства и дегустации на вкусни ястия.

Йоана Шомова