Новини Хотели

Grand Hotel Therme дава алтернатива на традиционната морска почивка през лятото

   
Grand Hotel Therme дава алтернатива на традиционната морска почивка през лятото

Лятото традиционно свързваме с море и забавления на плажа. Е, за някои туристи обаче рецептата за щастливо лято включва планина, чист въздух и басейни с живописни гледки към върховете на Рила, Пирин или пък Родопите. Точно за онези пътешественици, които презареждат батериите най-добре сред природата, Grand Hotel Therme е перфектното решение!

Това е хотел от ново поколение, който естествено продължава линията на заобикалящата среда и дори с интериора си носи спокойствието на природата. А мястото, където се намира този впечатляващ хотел, е именно живописното село Баня, до Банско.

Разположено между Рила, Пирин и Родопите, селото се слави с разкошните си гледки, многото възможности за дневни излети и несравнимото спокойствие. Но преди всичко е популярно с минералната вода. Затова хотелиерите се стремят да предлагат всичко необходимо за гостите на селото да се възползват максимално от свойствата на минералните води. 

Grand Hotel Therme определено изпъква като един от най-добрите СПА хотели не само в района на село Баня, но и в България като цяло. Със своя модерен дизайн, комплексът създава перфектната атмосфера за една истинска почивка чрез изчистените си линии, разнообразните съоръжения и висококачествените услуги.

Малки и големи могат да се насладят на 12 басейна с минерална вода. За онези, които искат да опитат възможно най-много СПА процедури, СПА центърът Pulse Therme e идеалното решение. Той е на разположение за всички гости на Grand Hotel Therme и определено предоставя уникално релаксиращо преживяване. Разположен на площ от над 6000 кв.м., този СПА и уелнес център е най-големият в България, едно истинско бижу в сърцето на планината.

Целият СПА комплекс на Grand Hotel Therme предлага осем външни минерални басейна и 4 вътрешни минерални басейна, сред които уелнес басейн, 2 басейна със звезди и др. Някои от басейните са достъпни само за възрастни в Adults only зони, а други са с осигурен достъп и за деца. Минералните води имат много положителни качества и имат освежаващ регенериращ ефект върху тялото и кожата. 

Изворите в Баня са богати на магнезий, калций и калий, които са ключови за здравето на костите и ставите. Освен това, тези минерали имат благоприятен ефект върху нервната система, подпомагайки релаксацията и подобрявайки съня.

Разбира се, почивката на планина невинаги е свързана с дълги дни отпуск. Затова ако просто си мечтаете за дневен излет, Pulse Therme предлага и дневни карти за еднократно посещение. Това е идеалният повод да съчетаете разходка в планината със релаксиращо СПА преживяване. Комплексът се намира на малко повече от час от София, но е и удобна спирка навръщане от море в Гърция, например. Удобната му локация го прави идеалното бягство от летните горещини!

Но за онези посетители, които искат да се отърсят същински от стреса на ежедневието, няколко дни на All Inclusive в Grand Hotel Therme са перфектното решение. Този тип настаняване предполага пълно обслужване, което позволява на гостите да се отпуснат максимално и дори да не се замислят за битовизми като какво ще има за вечеря и как ще се забавляват децата. 

Освен до основния бюфетен ресторант, гостите на хотела имат достъп и до алпийски ресторант, a-la-carte ресторант Rose и сладкарницата Cake & Art. Хотелът разполага и с 3 бара, които предоставят богат асортимент от изискани напитки, които идеално да се съчетаят с храната. За вечерни партита има и специален Pool Club за допълнителни забавления вечер край открития басейн. А за най-малките си гости, комплексът осигурява целодневен детски кът с аниматор, занимателни игри, играчки, музика и тематични партита. 

С всичките си удобства Grand Hotel Therme се стреми именно да отмени всички стресови фактори от натовареното ежедневие и да позволи на ума и тялото истински да се отпуснат. Богата концепция на хотела и допълнителният СПА център създават уникална концепция, подходяща за всяка лятна почивка на планина!

Йоана Шомова