Новини Турагенции

Ocean Travel отвежда българи на круиз из Италия, Франция и Испания

   
Ocean Travel отвежда българи на круиз из Италия, Франция и Испания

Ако не искате лятото да свършва и и имате нужда от още ваканция – не пропускайте невероятната възможност, която Oceantravel ви предлага за круиз през август или за Великден догодина. Италия, Испания и Франция на борда на изключителния Costa Smeralda ви очакват за незабравими приключения.

Любувайте се на зашеметяващи пейзажи и се потопете в очарованието на Средиземноморието с круиз по маршрут Рим – Генуа – Марсилия – Барселона – Каляри – Неапол – Рим. Отдайте се на автентично изживяване със средиземноморската кухня и класическия начин на живот на тези дестинации. От Oceantravel ви предлагат два периода за пътувне – 29.08.2024 г. или 17.04.2025 г. на цени от 2740 лв. Програмата е осемдневна и включва самолетни билети, всички трансфери (летище – пристанище – летище).

В цената са включени също 7 нощувки на борда на круизен кораб Costa Smeralda в каюти с включени пристанищни такси. По време на цялото пътуване с вас ще има водач-придружител от туроператора. Да не забравяме за забавленията и развлекателната програма на борда. Изхранването на кораба е на база пълен пансион (закуска, обяд, вечеря и следобедна закуска).

На кораба ще има също атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер и много други изненади. По желание може да доплатите и за допълнителните екскурзии, които съвсем не за да изпускане. Ще посетите следните прекрасни градове:

  • Генуа

Панорамна обиколка на Генуа с автобус. Благодарение на славното си минало и колекция от богато украсени сгради, Генуа също носи името „La Superba“ – на италиански „Гордият“, и именно тази красота ще изследвате по време на тази спокойна обиколка на забележителностите. Разходката започва от пристанището и ви отвежда покрай исторически сгради. Ще имате малко свободно време, което да прекарате в това красиво пристанище, заобиколено от цветните къщи на местните риболовци.

  • Марсилия 

Екскурзията ще започне с посещение на базиликата Нотр Дам дьо ла Гард, която стои величествено на върха на хълм. Базиликата се състои от долна и горна църква и е построена на мястото на древен параклис. Ще се разходите по крайбрежния булевард "La Corniche Kennedy". Екскурзията включва разглеждане на забележителности в центъра на Марсилия и снимки в двореца Longchamps, преди да се насладите на малко свободно време в "Vieux Port" (старото пристанище).

  • Барселона

Панорамна обиколка на Барселона с време за шопинг. Полудневната автобусна екскурзия и пешеходна разходка преминава покрай Готическия квартал. Изкуството на Гауди може да бъде открито от всеки ъгъл – Саграда Фамилия, Casa Batlló, Casa Mila. Пешеходна разходка по най-оживения булевард Ла Рамбла. Отправяйки се към Tриумфалната арка и след това към хълма Montjuïc, може да се насладите на прекрасната гледка към града и пристанището и време за фото пауза.

  • Каляри

Пешеходна екскурзия в Каляри. В този ден ще посетите града, който е разположен в южната част на о. Сардиня и населен още от неолитната епоха. Ще започнете с пешеходна обиколка, напускайки пристанището на Каляри с шатъл бус, разположено в долната част на стария град, наречено „Марина“, за да стигнете до Светилището на Дева Мария от Бонария. Разходката ще продължи до върха на хълма на стария град Castello, където ще се отправите на обиколка в средновековния град, за стигнете и до оживения център на града, където ще откриете множество магазини и  ресторанти, преди да се отправите към кораба.

  • Неапол

Комбинирана екскурзия Помпей и Неапол. Вашата археологическа обиколка започва с трансфер с автобус до Помпей, някога процъфтяващ град, който е бил напълно погребан от лава, развалини и пепел по време на катастрофалното изригване на Везувий през 79 г. сл. Хр. Една завладяваща пешеходна обиколка с екскурзовод ще ви даде представа за историята на този удивителен и много голям археологически обект. Ще направите и спирка в местна коралова фабрика по време на връщането ви до кораба.

Корабът

Costa Smeralda е синоним на италианската La dolce vita: тя е безгрижна, това е бризът, който разрошва косите ви, и винаги е с изглед към морето. Това е един от най-новите круизни кораби на Costa Cruises, най-големият в Европа и петият по големина в света пасажерски лайнер, който ще Ви даде възможност да се насладите на лукс, висококласно обслужване и най-модерни технологии и архитектурни инвенции, поставени в услуга на свободното време, развлеченията и почивката на гостите. В сърцето на кораба винаги се случва нещо интересно - различни представления, разнообразие от забавления и редица тематични лаундж барове.