Турагенции

Дорис травел предлага уникална почивка в гръцкия СПА курорт Лутраки

   
Дорис травел предлага уникална почивка в гръцкия СПА курорт Лутраки

Гръцките летни почивки са в разгара си. Уикендът в южната ни съседка е задължително приключение поне веднъж всяко лято и за много туристи това си е цял ритуал. Често обаче СПА курорти на Гърция остават на заден план след морските, а истината е, че те предлагат дори по-голямо спокойствие. Така че ако търсите уникална СПА почивка с множество идилични гледки, вкусна храна и забавни преживявания, то уикенд почивката на “Дорис травел” в курорта Лутраки Позар, Гърция, е перфектното решение!

Туроператорът предлага релаксираща 

3-дневна автобусна почивка 

в Гърция на цена от 325 лв. на човек. В цената е включено транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози, 2 нощувки със закуски в хотел Epoxes Hotel Spa 4* или подобен, ползване външния басейн на хотела, посещение на манастир "Свети Илиарион" в Аридая, посещение на Археологическия музей в град Пела (без входна такса), застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" и представител на туроператора по време на пътуването и престоя.

Курортът Лутраки 

е известен със своите минерални извори и именно това го прави гореща СПА дестинация. Баните Лутраки (Позар) са природна забележителност, разположени сред зеленина и водопади. Самата дума “позар” означава жар, горящ въглен. Откритият басейн и „езерата“, които са естествено оформени на брега на горещата река, предлагат възможност за къпане сред очарователна природа.

С “Дорис травел” може да посетите СПА центъра на курорта, уникален с това, че едновременно, един до друг, се намират ледено студени и топли минерални извори – водите с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река с невероятни естествени водопади. Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние е топла, с температура 37 °C.

Loutraki spa - Hotel Segas

Тези условия правят курорта перфектен за почивка! Все пак за по-дейните пътешественици “Дорис травел” предлага и допълнителни екскурзии. Туристите могат да изберат полудневна екскурзия до град Едеса, наричан в миналото от цар Самуил - град Воден. Едеса е на разстояние 30 км от курорта Лутраки, в подножието на планината Вермио, с прекрасен изглед към долината. Там човек може да се наслади на впечатляващите водопади и да усети  спрялото време из уличките на стария квартал „Вароси”. 

Друг вариант, предпочитан от туристите, е целодневната екскурзия до град  Кастория. Разходката е близо до славната някогашна българска област Кутмичевица в някога българския град Костур, разположен на полуостров в Костурското езеро. Живописният град е съхранил старинни къщи, застроени амфитеатрално по хълма, спускащ се към езерото, както и голям брой запазени, действащи и до днес около 70 на брой стари църкви.

Кастория и днес е един от най-големите производители на кожени изделия в Гърция, за това и групата ще има възможност да се разходи в елегантните магазини за кожени изделия и да си купи нещо за спомен.

Explore Kastoria: The Ultimate Guide | GreekTransfer

На връщане към България, 

от друга страна, програмата предполага посещение на град Пела. Градът, който е бил древната столица на великото македонско царство и мястото, където всъщност е роден Александър Велики. По време на управлението на Филип II и Александър Велики, Пела процъфтява и е най-големият град в Македония. Днес руините на древния град лежат в самия център на региона.

Групата ще може да посети и Археологическия музей в Пела. Той е открит през 2009 г., като архитектурата му напомня тази на старите къщи в града. В него може да се види богата колекция от топографски и архитектурни планове, модели на стари местни къщи, светилища, агората, които позволяват на въображението да си представи как е изглеждал градът в миналото. Сред най-важните експонати в музея са мозаечните подове на Дионисий и отвличането на Елена, от древните светилища на Пела.

The Site of Ancient Pella in Macedonia, Greece

Тези древни места правя пътуването до Лутраки истински специално. Макар и курортът да не е от най-известните гръцки места за почивка, това определено е място, което си заслужава! А един уикенд там е всичко, от което имате нужда, за да презаредите батериите!

Йоана Шомова