Турагенции

ТЕЗ Тур представя класическата Италия

   
ТЕЗ Тур представя класическата Италия

Слънчева Италия е предпочитана дестинация от хиляди туристи през летните месеци. Това е държава, която несъмнено успява да си проправи път към всяко сърце с живописни гледки, невероятна история, култура и вкусна храна. За това и летните програми на "ТЕЗ Тур" до Ботуша са истински хит този сезон!

Програмата на туроператора “Италианска класика” превежда туристите през някои от най-ключовите места, давайки добър обзор на важните центрове в страната. В съчетание с релаксираща почивка край морето, това е рецепта за незабравимо лятно приключение!

На 29 август отпътува

следващата група по този маршрут, като това е идеалното време, тъй като големите жеги тъкмо ще са се разминали и ще е перфектно за дълги разходки и време на открито.

Цените започват от 399 евро на човек, като в пакета са включени самолетен билет София - Римини - София с ръчен багаж (40x30x20 см, макс. 10 кг) и 20 кг чекиран багаж, пътнически и летищни такси, 3 екскурзии - съответно до Флоренция, Венеция и Сан Марино, 7 нощувки със закуска в избрания 3* и 4* хотел, трансфери летище - хотел - летище, представител на български език и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

По време на пътуването, туристите ще бъдат настанени в курортното градче Римини. Разположен на Адриатическото крайбрежие, градът предлага красиви плажове с мек пясък и топла морска вода, идеални за семейни забавления и релаксация.

The inside guide to Rimini, Italy's iconic beach city

Освен плажовете,

Римини е известен

със своето богато историческо наследство. Туристите могат да се насладят на посещения на антични римски руини, като Арката на Август и Моста на Тиберий, които ще разпалят въображението и интереса към историята.

В свободното си време посетителите на града могат да се насладят на многото възможности за отдих, но за по-дейните туристи има и много интересни близки забележителности. Например Миниатюра Римини е популярен избор, особено сред семействата с деца. Паркът определено успява да потопи всеки в италианската история, изкуство и изобретателност чрез мащабни 273 репродукции на италианското и европейското архитектурно наследство, разположени на триизмерна карта сред 5000 истински миниатюрни дървета, коли, влакове, животни и хора.

В останалите дни има планирани по програма посещения на Флоренция, Венеция и Сан Марино.

Флоренция е люлката на Ренесанса

и отговаря на много въпроси за онова време - всеки турист може да се потопи в атмосферата на града и да усети как са живели там преди векове. Много художници и писатели са открили вдъхновение именно из улиците на Флоренция и веднага щом ги посетите ще разберете защо това е така. Градът е изпълнен с история зад всеки ъгъл, а тя е най-добре представена в множеството музеи на града - Дуомото, Санта Кроче, Кулата на Джото, Уфици, Палацо Пити, Палацо Векио са само малка част от богатствата на Флоренция.

Венеция

от своя страна впечатлява с живописните си канали и романтична атмосфера - идеалният фон за всяко италианско приключение! Градът е бил изключително важен търговски център и до ден днешен запазва славата си. Богатството от времето на Ренесанса е съхранено и тук и може да се открие в архитектурата, както и в местните музеи. Във Венеция са събрани някои от най-големите съкровища на европейското изкуство. Много световно известни художници, скулптури и архитекти са творили тук и са оставили своя почерк. Площадът "Сан Марко" е един от най-красивите градоустройствени ансамбли в света. На него се намират още базиликата „Сан Марко“, сградите на Старите и Новите Прокурации и „Златният олтар“.

Venice Travel Guide | Venice Tourism - KAYAK

Старият град на Сан Марино

е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е истински лабиринт от тесни улички, средновековни крепости и исторически сгради. Трите кули - Гуаита, Честа и Монтале - са символи на независимостта на републиката и предлагат панорамни гледки, които не бива да пропускате. Освен историческите забележителности, Сан Марино предлага множество музеи, включително Музея на древните оръжия и Музея на любопитните предмети, които са интересни както за деца, така и за възрастни. Градът е известен и със своите бутици за безмитно пазаруване, където можете да намерите качествени стоки на изгодни цени. За това и “ТЕЗ Тур” са планирали специално посещение на San Marino Outlet, с окoлo 50 магазина, където може да се пазарува без данъци.

С много възможности за забавления, приключения и културно-познавателни екскурзии, пътуването в този регион на Италия е перфектното решение за всеки тип пътешественици. А малките улички на Италия винаги са толкова чаровни, че си струва да се отскочи и дори за едноседмична почивка. “ТЕЗ Тур” предлага и такава възможност за бързо презареждане на батериите, където всеки може да се наслади на италианската сладост от нищоправенето (dolce far niente).

An old Italian tradition of conjuring fictional streets helps homeless  people today - Boing Boing

Италия остава многослойна дестинация, която ежегодно се разгръща пред туристите. Богата ѝ история и многообразните предложения я правят любима на хиляди пътешественици. Италианският чар и обич към живота не могат да се открият никъде другаде и всяко пътуване до тази магнетична страна гарантирано изпълва туристите с топли чувства и страхотни емоции.

Йоана Шомова