Турагенции

Екватор организира почивки и екскурзии в Шри Ланка

   
Екватор организира почивки и екскурзии в Шри Ланка

Осем дни в началото на година на екзотичен остров? Категорично това е блажен начин да се посрещне новата година. Е, “Екватор” имат страхотно предложение, което ще удовлетвори това желание! Групи на туроператора ще пътуват към Шри Ланка от от 26.12.2024 г. до 20.02.2025 г. за почивки и обиколни програми! 

Тази държава привлича все повече български туристи в последните години и си проправя път в портфолиата на много фирми. Шри Ланка, известна и като "Перлата на Индийския океан", привлича посетители с уникалната си комбинация от природни красоти, богата история и културно наследство. Съчетанието от бели плажове, изумителни планини и плодородни долини прави страната идеална за разнообразни преживявания.

Шри Ланка предлага 

разнообразие от исторически обекти, 

включително древни храмове, старинни градове и руини, които отразяват богатата й култура и влиянието на различни цивилизации. Един от най-популярните културни паметници в програмата на “Екватор” е Канди - свещеното сърце на страната, дом на съкровище - зъб от Буда. 

Sri Lanka: in the kingdom of Kandy - Telegraph

Освен това, в Шри Ланка има различни национални паркове и резервати, където може да се срещнете с разнообразие от диви животни, включително слонове, леопарди и много птици. Едно от най-красивите места категорично е Кралската ботаническа градина в Перадения, но истината е, че всички гледки на острова са екзотични по нашите стандарти и представляват много интересна флора и фауна. 

Програмата на “Екватор” - 

"Съкровищата на Шри Ланка”, 

обхваща както културни, така и природни забележителности, позволявайки на всеки турист да се запознае с тази страна по уникален начин. Пакетът се предлага с пет дни екскурзионна програма. Останалите дни са предвидени за почивка на морето - перфектния вариант за всеки, който иска да съчетае полезното с приятното.

Цените започват от 3659 лв. 

на човек и включват самолетен билет София – Коломбо – София, трансфер летище – хотел – летище, трансфери по програмата с луксозен автобус, 1 нощувка в района на Коломбо – хотел Pegasus Reef 4* или подобен със закуска и вечеря, 2 нощувки в Дамбула – хотел Amaya Lake 4* или подобен със закуска и вечеря, 1 нощувки в Нувара Елия – хотел Araliya Red 4* или подобен със закуска и вечеря, 1 нощувки в Канди – хотел Amaya Hills 4* или подобен със закуска и вечеря, 3 нощувки на крайбрежието – хотел Citrus Waskaduwa 4+ или подобен със закуска и вечеря, представител на туроператора с български език за целия престой, екскурзоводско обслужване на място с превод на български език и медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро.

Разбира се, обиколните турове включват в цената си и разходите по всички посетени забележителности. В програмата са заложени обиколка на град Коломбо, както и посещения на сиропиталище за слонове в Пинавала, Златния храм в Дамбула, Сигирия - лъвската скала, Хиривадуна и на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полунарува. Туристите ще имат възможност да разгледат и ферма за подправки на път за Канди, забележителностите на самия град, Кралската ботаническа градина в Перадения, чаена плантация и градовете Нувара Елия и Елла. 

Пътуването започва с панорамна обиколка на 

столицата Коломбо - 

някога малък пристанищен град, развил се след идването на португалците през 16 в. в голям търговски и бизнес център. По време на обиколката на града посетителите ще се докоснат до останките от колониалната архитектура, бившия британски административен център и военен гарнизон, крайбрежната "Сий Стрийт" - района на златарите, и пазара Петта, една от най-впечатляващите джамии – Джами Ул-Алфар Масджид, позната като Червената джамия. Ще видят още холандската църква Волвендал, датираща от 1749 г. и холандската болница от 1681 г. Ще се премине и покрай Международния конгресен център Bandaranaike, с копието на Авукана Буда и Площада на независимостта. Спирка при храма в Келания - една от най-известните будистки светини в Шри Ланка- място, посетено от Буда в осмата година от просветлението. 

Beautiful Cities in Sri Lanka | Travel Destination Sri Lanka

В следващите дни туристите ще имат възможност 

да се насладят и на Канди. 

Градът е обект на световно културно наследство, втори по големина в страната и последната кралска столица на краля Шри Викрама Раджасингхе - преди да бъде поставен под британско управление през 1815 г. Сочи се като най-важното светилище на будистите в страната, тъй като в него се намира Храмът на зъба на Буда. Според легенда кучешкият зъб на Буда бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр. н. е. и тайно пренесен в Шри Ланка някъде около 4 в. сл. н. е. в косите на неизвестна принцеса. Смята се, че който притежава зъба, има божественото право да владее тази земя.

Нувара Елия 

е друга вълнуваща спирка в програмата! Малкият колониален град е любимо място за туристите, които са уморени от жегата и обичат разхладата и живописните пейзажи на планините и чаените плантации. Градът има дългогодишна история като английска колония, но днес основната атракция на Нувара Елия са огромните чаените плантации и фабрики, разположени в самия център на Шри Ланка. 

Това е районът с най-високо местоположение за 

отглеждане на чай в света. 

 Насаждения с невероятни размери са разположени на повече от 2500 метра над морското равнище. Това се доказва от самото име Нувара Елия, което се превежда като „над облаците“ или „град на светлината“ в близост до слънцето. Тук чаените храсти са заобиколени от високи евкалиптови дървета, величествени кипариси и поляни, върху които расте мента. Благодарение на това напитката придобива специални, уникални вкусове. Чаят тук се отглежда повече от 150 години и през цялото това време качеството му остава на най-високо ниво. 

Nuwara Eliya - Tales of Ceylon

Това са само част от вълнуващите места, включени в програмата “Съкровищата на Шри Ланка”. Ентусиастите могат да обогатят и времето си за почивка с допълнителни занимания като разходка с лодка по р. Маду, посещение на ферма за костенурки и наблюдение на китове. Последното е един от най-популярните избори на острова, тъй като това е едно от най-добрите места в света, където може да се види син кит. Достигайки до 30 м дължина и маса от 120 тона, това са най-едрите и редки бозайници на земята, а виждането им на живот със сигурност придава усещане за страхопочитание към природата. 

Шри Ланка определено е многопластова държава с интересни предложения от "Екватор"  за всеки тип пътешественик. Дестинацията предлага не само атрактивни условия за почивка и феноменални плажове, но и богато разнообразие от преживявания. Ако искате да започнете 2025 по-близо до природата и да забавите темпото - то това категорично е мястото за вас!

Йоана Шомова