Оферти

Екскурзия до Бразилия, Аржентина и Уругвай

   
Екскурзия до Бразилия, Аржентина и Уругвай

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София – Буенос Айрес

Среща в 10.55 ч. на летище София, Терминал 2. В 12.55 ч. – самолетен полет София – Рим с Bulgaria Air. Пристигане в Рим в 13.50 ч. В 22.00 ч. – полет Рим – Буенос Айрес с ITA Airways.

ДЕН 2: Буенос Айрес

Кацане в Буенос Айрес в 08.10 ч.  Трансфер до хотел. Свободно време за първи впечатления от най-европейския град на Латинска Америка. Нощувка в Буенос Айрес.

ДЕН 3: Буенос Айрес

Закуска и ще имате малко свободно време, тъй като от 14.00 ч.  ще започне нашата  панорамна  туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес. Като начало започваме с  чаровния квартал „Ла Бока”, най-големият типично италиански район, където много артисти и художници предлагат своите великолепни творби, а всяка събота и неделя тук има пазар на художествени произведения и рисунки. Ще се разходим по колоритната пешеходна улица “Caminito”, родното място на тангото.

Ще се потопим в историята на страната сред забележително красивите сгради на историческия комплекс  Пласа де Майо, където е  Парламента, известен още като Розовата къща, Катедралата, Националната банка и архитектурното творение от 18 век – сградата  Кабилдо. Няма да пропуснем и останалите забележителности в града – театър Колон, който е един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. (само отвън), следва гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации…

Цветето е проектирано да се отваря сутрин с изгрева на слънцето, и да се затваря вечер – по залез. Това го прави уникално и е един от символите на града.

Вечерта ще имате свободно време и нощувка.

ДЕН 4: Буенос Айрес – гаучуси и пампата

Закуска. Този ден може да бъде свободен за вас,или да изберете екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата *. Ще тръгнем в 09.00 ч. сутринта, за да прекараме един ден сред типичната среда на аржентинските гаучоси. Тук  ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от  чая мате. Очаква ви вкусен обяд с местни специалитети  и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка.

ДЕН 5: Буенос Айрес – Монтевидео / Колония дел Сакраменто

Този ден ви  предлагаме по желание:
1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. – пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.– трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч.

или

2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sacramento) – бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай от Рио де ла Плата с лице към Буенос Айрес. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.*

ДЕН 6: Буенос Айрес

 Закуска. Този ден ще ви предложим още едно интересно преживяване – екскурзия с корабче по делтата на р.Тигре. * Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р.Тигре и делтата на р.Парана. Очаква ви едно изключително приятно плаване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч.  ще се върнем обратно в Буенос Айрес.

white and black yacht on body of water near houses on green field surrounded with green trees under white and blue sky

Имате възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини.
Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина.  Не пропускайте и другото уникално място  – една от най-големите книжарници в Южна Америка, обявена през 2019 г. от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. В сградата с името Еl Ateneo Grand Splendid през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година, невероятната със своята архитектура сграда, е преустроена в книжарница, като е запазен изключителният интериор с ложите,  сцената,  и балконите  с оригиналната орнаментика. Представете си –  местата за публиката са превърнати в ….рафтове за книги. Уникално е !

За повече информация вижте ТУК.