Хотели

Бутиковият хотел Amara Sugar в Слънчев бряг ще посреща туристи за Solar Summer

   

Хотел Amara Sugar има красив басейн
  Мирослав Иванов

Бутиковият хотел Amara Sugar в Слънчев бряг ще посреща туристи за голямото парти на Solar Summer, което се завръща на плажа Cacao Beach на 3 август 2024 г. Хотелът е на супер локация зад култовия плаж, само на 10 минути пеша. Разполага със собствен паркинг и ресторант с една от най-добрите кухни в Слънчев бряг. Amara Sugar е предпочитан и от топ клиентите на известните плажни заведения Za Zú, Bedroom Beach и The 1.

Сградата и дворът са осветени богато, като осветлението подчертава основните акценти на композицията. Основен елемент е озеленяването, което се простира както по двора и зеления покрив на ресторанта, така и вертикално по северната фасада на сградата, озеленена с дива лоза.

Хотелът се състои от партерен етаж с рецепция, лоби и ресторант и четири типови етажа със стаи, студиа и апартаменти. Той е авторска разработка - от генералния план до обзавеждането в баните.

Целият интериор на хотел Amara Sugar – лоби, рецепция, ресторант, стаи и общи части, са разработени при спазване на заданието за употреба на естествени материи, цветове и текстури. Обзавеждането е решено на модулен принцип, като във всеки елемент е търсена максимална простота и семплост. В акцент на интериора е превърнат необработеният бетонен таван, който контрастира с белите грубо измазани стени. Всички стълбищни парапети, номерация на стаи, корпусни мебели и вградени елементи са изработени по авторски детайл. Основно внимание е обърнато на усещането за светлина и простор във всички помещения.

Проектът на арх. Таня Митакева и арх. Андрей Арнаудов спечели наградата в категория „Реализации – хотели, ваканционни селища, аткракциони, спа центрове“ в конкурса ARCHINOVA 2022. Той получи и специална награда в конкурса "Български архитектурни награди 2022" на Камарата на архитектите в България в категорията за ново строителство.  

Мирослав Иванов, Слънчев бряг 

Хотел Amara Sugar има красив басейн