Новини Транспорт

Wizz Air стартира втория етап на програмата за посланици на устойчивото развитие

   
Wizz Air стартира втория етап на програмата за посланици на устойчивото развитие

Wizz Air, най-устойчивата авиокомпания в света*, стартира втория етап на своята доброволческа програма за посланици на устойчивото развитие – WIZZ Sustainability Ambassador. Надграждайки успеха на първоначалния етап, който беше първата по рода си инициатива, служителите ще продължат да се включват в местни проекти за устойчивост, като популяризират екологични практики и споделят ценни идеи със своите колеги.

След успешната първа година на програмата Wizz Air избра трима изключителни победители от три различни бази. Тези награди се присъждат на служителите, които са демонстрирали най-висока ангажираност, провели са най-много образователни кампании и са организирали най-влиятелните благотворителни събития.

За новия период посланиците на WIZZ за устойчиво развитие ще бъдат избрани от 15 различни бази в цялата мрежа на Wizz Air. Този нов етап ще започне през септември 2024 г.

Ивон Мойнихан, мениджър „Корпоративно управление и ESG“ в Wizz Air заяви:Посланиците на WIZZ за устойчивост играят ключова роля в нашата мисия за управление на околната среда и положителна промяна в авиационната индустрия. Гордеем се с постиженията на нашите посланици от първия етап на програмата, които демонстрираха страст, отдаденост и истински ангажимент към повишаване на осведомеността по въпросите на екологичната и социалната устойчивост в цялата мрежа на Wizz Air. Вдъхновени от резултатите от първия етап, с вълнение обявяваме и втория етап на WIZZ Sustainability Ambassador, за да ангажираме и вдъхновим нашите изключителни служители да се стремят към по-зелено бъдеще в авиацията. Тази инициатива подчертава „стълба на социалните права“, който е централен за нашата стратегия за устойчиво развитие, като активно ангажира нашите служители и общности да предприемат действия. Пътят към нулево нетно замърсяване е колективно усилие, в което участват всички заинтересовани страни в авиационната екосистема. Всяко малко усилие допринася за нашата обща цел за по-зелено бъдеще.