Новини Събития

Най-големият нощен клуб в света отваря врати на Ибиса

   
Най-големият нощен клуб в света отваря врати на Ибиса

Някои са почитатели на малки клубове, други предпочитат да се забавляват в някой от най-добрите клубове в  мегаполисите по света, но никъде нощното забавление не е толкова добро, колкото в Ибиса.

На испанския остров, известен с нощния си живот, се намира Hï Ibiza, който тази година беше обявен за най-добрия нощен клуб в света от списание DJ. А сега островът на партитата е напът да стане дом не само на най-добрия нощен клуб в света, но и на най-големия в света.

Суперклубът Privilege, затворен през 2020 г., се преобразява преди грандиозното си откриване.

Снимка: repeatibiza.com

За първи път е основан в началото на 70-те години на миналия век и има привилегията да бъде не просто домакин на пулсиращи клубни нощи. Кайли Миноуг, Мадона, Дейвид Бауи и Тина Търнър са прекарвали не малко нощи тук, Privilege е бил сцена и на клипа на Queen към песента им "Barcelona" с Монсерат Кабайе.

През 1979 г. клубът е придобит от футболиста Хосе Антонио Сантамария и е преименуван на Ku, превръщайки се в известен гей клуб, а през 1995 г. отново сменя собственика си и става Privilege.

Съобщава се, че испанското правителство е вложило 8 млн. евро  в мащабни реставрационни дейности след затварянето му преди четири години, а площта от 6500 квадратни метра, чиято главна зала е с размерите на самолетна хангар, сега е със зашеметяващ капацитет от 15 000 души. Това си е грандиозно парти!

Макар че все още не знаем кога това огромно пространство ще отвори отново и ще посреща световни звезди, от управата на клуба се надяват това да се случи още през 2025 г.