Турагенции

Феновете на Формула 1 ще се насладят на Grand Prix в Катар с Белпрего травел

   
Феновете на Формула 1 ще се насладят на Grand Prix в Катар с Белпрего травел

Феновете на Формула 1 се вълнуват все повече с всяко състезание от тазгодишния сезон. И, разбира се, всеки истински фен мечтае да усети емоцията от състезанието на живо - ревящите двигатели, високите скорости и майсторството са само част от удоволствията, които представляват посещението на състезанието. С “Белпрего травел” посещението на ралито в Катар е една идея по-близо.

Туроператорът предлага 6-дневна екскурзия с посещение на Grand Prix в Катар с включени билети за 3-дневно посещение на спортното събитие. Пътуването е планирано за периода 27 ноември - 2 декември 2024 г. Цените започват от 2350 лв. на човек и включват двупосочен самолетен билет с Qatar Airways София - Доха - София с включен чекиран и ръчен багаж, кетъринг и такси, настаняване в 4*/ 5* хотел, с отлична локация и услуги, 5 нощувки с включени закуска и застраховка „Медицинска помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро. Допълнително всеки турист ще получи и пакет MAIN GRANDSTAND PACKAGE: зоната се намира на главната права с лице към пит боксовете с изглед към стартовата линия и церемонията на подиума, която се провежда след състезанието. Пакетът включва още билети за трите дни на спортното събитие в зона Main Grand Stand (29.11, 30.11, 01.12.2024 г.) и достъп до зоната с предварително определени места, както и вход до F1 Фен селище, където ще се проведат много забавни събития и активности. Билетите дават достъп и до food corners, вход до всички концерти, които ще съпътстват F1 с участието на международни и арабски артисти, достъп до рекламните магазини на F1 и безплатен шатъл между Lusail Metro Station и пистата.

F1 Фен селището, разположено в близост до пистата, е идеалното място за социализация с други фенове на Формула 1. Тук ще се проведат множество забавни събития и активности, включително срещи с пилоти, интервюта и автографи. Почитателите ще имат възможност да обменят мнения и да се насладят на специални презентации и демонстрации, организирани от отборите и спонсорите.

FIA imposes lap limit on Qatar GP tyres for safety reasons | Reuters

Катар обаче предлага множество възможности за развлечение и социализация извън трасето на Формула 1. Доха, столицата на Катар, е динамичен и модерен град, който съчетава традиционната арабска култура с ултрамодерни сгради и съоръжения. За това туристите на “Белпрего травел” ще имат много възможности както за незабравими моменти на пистата, така и за приключения в града.

Една от най-известните забележителности е Музеят на ислямското изкуство. Разположен на изкуствен остров, музеят съхранява богата колекция от артефакти, обхващащи 1400 години история. Това е идеалното място за любителите на културата и историята.

A night at the Museum of Islamic Art, Doha, Qatar | WT Journal

Друго място, което не бива да пропускате, е Културното село Катара. Това е център на културни събития и фестивали, който предлага богата програма от изложения, театрални представления и музикални концерти. Катара е мястото, където можете да се насладите на традиционната катарска култура и да се запознаете с местни артисти и творци.

Сук Вакиф е традиционен пазар, който предлага уникално пазаруване и възможност за социализация. Тук може да се намери всичко - от традиционни катарски дрехи и сувенири до подправки и ръчно изработени изделия. Освен пазаруването, Сук Вакиф предлага и множество ресторанти и кафенета, където има страхотни местни ястия и традиционна арабска атмосфера.

Souq Waqif: 10 things to do at old market in Doha, Qatar | CNN

Посещението на Катар за Grand Prix с "Белпрего травел" е не само възможност да се насладите на невероятното състезание, но и шанс да откриете една нова и вълнуваща дестинация, да се запознаете с местната култура и да създадете незабравими спомени с други фенове на Формула 1.

Йоана Шомова