Новини Транспорт

Korean Air спира да сервира топли нудли заради турболенцията

   
Korean Air спира да сервира топли нудли заради турболенцията

Korean Air ще спре да сервира чашите с инстантни нудли, популярна закуска в Корея, за приготвянето на която е необходима вряща вода при полетите на дълги разстояния, предават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА. Това е част от промените в отговор на нарасналия брой инциденти.

Опасенията заради турбуленцията на самолетите нараснаха, откакто при полет на Singapore Airlines от Лондон през май стана инцидент, довел до смъртта на един човек и десетки ранени.

"Решението е част от проактивните мерки за безопасност в отговор на повишената турбулентност и цели да предотврати запалвания", посочват от корейската авиокомпания.

Чашата с нудли е популярна част от обслужването на авиопревозвача по време на полет, със силно присъствие в социалните медии.

Припомняме, че Korean Air обяви миналия месец, че инцидентите заради турбуленция се увеличават и ще приключват с обслужването при полетите на дълги и средни разстояния с 20 минути по-рано, завършвайки обслужването 40 минути преди кацането.

Сервирането на горещите чаши с нудли в плътно разположените една до друга седалки в икономична класа ще спре от 15 август. Закуските ще включват предимно сандвичи, обяви авиопревозвачът.