Новини Събития

Слънчев бряг е топ дестинация за семейна почивка на британците

   
Слънчев бряг е топ дестинация за семейна почивка на британците

Летният сезон е в разгара си и много британци се отправят към слънчеви дестинации за малко заслужена почивкаи релаксация. Прекарването на седмица или две в излежаване на пясъчен плаж, наслаждавайки се на добра храна и отпивайки изискани вина и бира, е идеалният начин да се презаредите, пише американският специализиран сайт за туризъм „Travel and tour world“.

Пътуването обаче може да бъде предизвикателство, особено когато парите са ограничени, а почивката е за цялото семейство. От „Post Office“ публикуваха доклада „Travel Money Family Holiday“, в който е посочено, че„преразходът е рекорден: 73% от родителите надвишават бюджета си средно с 55% на последната си ваканция с деца.“

В опит да помогне на родителите да намерят най-изгодните курорти и да спестят пари, „Post Office“ се обедини с авиокомпания TUI и регионални туристически офиси, за да анализира средните разходи за покупки като чаша кафе, бутилка бира, чаша вино, две детски обедни хранения, двустепенно хранене за възрастни и тристепенно семейно хранене.

На първото място се нарежда източноевропейски курорт на Черно море, който е бюджетен и популярен сред британските туристи – к.к. „Слънчев бряг“ в България. Тази дестинация привлича хиляди туристи всяка година. Според доклада бутилка бира струва 2,07 паунда, а чаша вино 2,76 паунда, докато семейно хранене за четирима излиза между 50 и 60 паунда. Пътуващите са посъветвани да избягват ресторантите, разположени на плажа и на централната улица „Цветна“ /бел. ред. – пред хотел „Кубан“/, защото цените били много високи.

От медията посочват, че „Слънчев бряг“ е известен със своите водни спортове, пясъчни дюни и нощен живот. Крайбрежието му е облицовано с дълъг пясъчен плаж. Във вътрешността на комплекса посетителите могат да намерят парк за пейнтбол, писта за картинг и воден аквапарк с много пързалки, осигуряващи много забавления за цялото семейство.

За тези, които се интересуват от местната култура и история, град Несебър е наблизо. Там могат да се видят древни руини и Археологически музей, в който има хилядолетна керамика и бронзови съдове.