Новини Събития

Рибеният фест в Царево се завръща ударно с кулинарно шоу

   
Рибеният фест в Царево се завръща ударно с кулинарно шоу

Традиционният Рибен фест, който Община Царево организира, се завръща ударно тази година, след като миналата не се проведе заради опустошителните наводнения, взели човешки жертви.

Тази година фестът ще бъде на 7 септември, а организаторите обещават невиждано забавление. Кулинарни състезания за приготвяне на рибена чорба, атрактивно кулинарно шоу с Ути Бъчваров и страхотна музика за всеки вкус ще бъдат сред акцентите на фестивала.

Ще има още впечатляващо пиротехническо шоу и гръцко парти със Стелиос Петридис и неговата група.

Рибеният фест в Царево се организира повече от десетилетие като е прекъсван само два пъти - заради COVID-ограничения и заради миналогодишния потоп.

Взехме решение фестивалът да се възобнови още тази година, помнейки случилото се, но и давайки сигнал, че заедно трябва да превъзмогваме трудностите и да излизаме по-силни от предизвикателствата, коментира кметът Марин Киров.

Това е причината някои от артистите, планирани за миналогодишното издание, да потвърдят веднага участието си тази година. Сред тях е култовото рап-дуо Ъпсурт -  Ицо Хазарта и Венци са готови да представят най-големите си хитове, както и нови песни на единствената сцена във водата.

Група P.I.F. се завръща на фестивала, няколко години след като фронтменът Димо ни напусна след тежко боледуване от ковид.

 Гост-вокалистите на групата в момента са обичани изпълнители като Никица от "Гласът на България" и победителят в "Като две капки вода" Владимир Михайлов.

Ще се проведе и традиционният вело-поход. Организаторите са подготвили и още една изненада, която ще бъде обявена в дните преди фестивала.

Рибеният фест в Царево привлича гости от цялата страна. Към момента все още има свободни места за нощувки в Царево и региона, а прогнозите за времето в дните около събитието са повече от добри, уточняват от общината.

"Рибен фест в Царево 2024 може да се превърне в исторически по още една причина - амбицията ни е догодина събитието да се разшири и да е в нов, обогатен и още по-атрактивен формат", коментира кметът Марин Киров