Турагенции

Програмите до Египет на ТЕЗ Тур се завръщат през септември

   

Египет е любима дестинация на българите
  ТЕЗ Тур

Разположен на кръстопътя на древни цивилизации и култури, Египет предлага неповторима смесица от историческо наследство и природни красоти, които привличат милиони туристи всяка година. А перфектното време да се насладите максимално на съкровищата, които страната предлага, е именно есента. От септември температурите са по-умерени, туристите са по-малко и възможностите за забавления са все повече.

Кристално чистите води на Червено море предлагат идеални условия за водни спортове, гмуркане и релаксация на плажа. В допълнение, културните и историческите забележителности на Египет, включително Пирамиди в Гиза и храмовете в Луксор, са лесно достъпни и по-малко пренаселени през есенните месеци.

За това и “ТЕЗ Тур” са се погрижили цяла есен програмите до Египет от Варна и София да не спират! Първите групи ще отпътуват на 18 септември 2024 г., а полетите ще продължат до 13 ноември.

Цените започват от

425 евро на човек и включват самолетни билети до Египет с чартърен полет, 20 кг. чекиран багаж, една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг, пътнически и летищни такси, 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел, трансфери летище - хотел - летище, представител на туроператора на място в Египет и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на „Евроинс“ с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

“ТЕЗ Тур” предлага почивки в три от най-популярните египетски курорти - Хургада, Марса Алам и Шарм ел Шейх.

Хургада

е един от най-популярните египетски курорти, разположен на брега на Червено море. Известен с прекрасните си плажове и кристално чисти води, комплексът предлага отлични условия за гмуркане и шнорхелинг сред коралови рифове и разнообразие от морски живот. Освен водните спортове, Хургада привлича посетители с луксозните си хотели, разнообразните ресторанти и активния нощен живот. Курортът е чудесна отправна точка за пътуване до пустинята и до историческите забележителности. Това го прави уникална комбинация от морска и културна почивка.

Шарм ел Шейх

също е страхотна морска дестинация с традиционен курортен чар. Курортът предлага разнообразие от луксозни хотели, ресторанти и магазини, както и оживен нощен живот. Той е подходящ за семейства, приключенски настроени туристи и любители на подводния свят. В допълнение към морските атракции, предлага пустинно сафари, разходки с камила и екскурзии до близките исторически и религиозни обекти, като манастира Света Екатерина.

За тези, които вече са посещавали основните забележителности и искат да заложат изцяло на релакса, то

Марса Алам

е чудесна възможност. Той е един от най-южните и освен с идеалните възможности за плаж е известен и сред любителите на подводния свят. Това е едно от местата, където човек може свободно да се гмурка и да наблюдава многоцветните риби, делфините, костенурките и кораловите рифове в околността, директно от кея на хотела. Разнообразието и богатството на морето в този регион надминава в пъти Хургада и Шарм Ел Шейх и наистина ще изуми всеки любител на морския свят.

Марса Алам е и популярен с това, че тук свободно и лесно може да наблюдавате величествените морски костенурки и изключително интересните морски крави "дюгони" - тези на пръв поглед плашещи с размерите си създания, всъщност са безобидни и нямат против да поплувате заедно с тях и да ги видите отблизо.

Тези качества правят египетските курорти чудесен вариант за морска почивка по-късно през годината. Освен тях “ТЕЗ Тур” предлага и екскурзионна програма, която съчетава шест нощувки в Хургада с една нощувка в Кайро. По време на тази програма туристите ще имат възможността да разгледат Пирамидите, Сфинкса и Националния египетски музей. Посещението на тези забележителности може да се добави и като допълнителна екскурзия към всяка друга почивка.

Туроператорът има много

богата програма

от възможности за допълнителни екскурзии, с които всеки турист на “ТЕЗ Тур” може да планира пътуването си така, че да е перфектният микс от почивка и приключение за него. Посещението на Луксор е един от най-предпочитаните варианти. Това е най-големият музеен комплекс на открито в целия свят. Той се слави още като древната столица на египетските фараони. Посещението включва и Долината на царете, където е открита прочутата гробница на фараона Тутанкамон.

А като забавления “ТЕЗ ТУР” са планирали мотосафари, екстремен картинг, парасейлинг, риболов, дайвинг, разнообразни круизи и още много забавления. Особено любимо за децата е посещението на водния парк Neverland, който разполага с 45 басейна и 81 пързалки - истински рай за любителите на водните веселби!

Египет е вълшебна дестинация, изпълнена с много възможности за забавления и културни обиколки. Няма друго място, което да е еднакво подходящо за всеки тип турист, за малки и за големи. Независимо дали догодина ще пътувате с половинката, приятели или семейството, специалистите от “ТЕЗ Тур” ще ви насочат към подходящия избор!

Йоана Шомова