Турагенции

Дорис травел предлага почивки в Палма де Майорка

   

Плажът на Палманова предлага фин пясък и чиста вода
  Дорис травел

Испания е любима на българите, защото предлага живописни плажове, красива природа, топли страсти и гостоприемство. Това е може би най-лятната европейска дестинация. Не само заради целогодишното топло време и страхотните природни богатства, а и заради лежерното настроение. Но с толкова богат избор, как човек може да избере най-подходящата испанска дестинация? Все пак там има всичко! От Канарския архипелаг на вечната пролет до Балеарските острови на денонощните партита, от напечената от слънце Андалусия до многоликата оживена Барселона.

Но туроператорът „Дорис травел“ е подбрал едно по-различно място за почивка - Палма де Майорка. Възможностите започват от 27 август и продължават до края на октомври. Цените стартират от 617.82 евро в зависимост от избрания хотел. В сумата влизат самолетен билет за директен полет София – Палма де Майорка – София, летищни такси и багаж до 20 кг чекиран и до 7 кг ръчен, 7 нощувки в хотел по избор на съответната база на изхранвaне, трансфери, медицинска застраховка и обслужване на място от представител на фирмата партньор.

Почивката в Палма де Майорка определено е рай за онези туристи, които търсят същински релакс. Целият

остров Майорка

предлага хиляди блажени гледки - красивото море в комбинация с островната флора и фауна създава уникално усещане. Това прави мястото идеално за дълги дни на плажа.

Градът Палма освен това има богата история, която включва влияния от различни култури и цивилизации. От римската епоха до арабското завладяване и каталунската култура, Палма де Майорка предлага множество исторически забележителности и архитектурни съкровища. В града има няколко значими забележителности, които привличат посетителите. Най-известната е катедралата Santa Maria de Palma, която се намира на брега на морето и представлява смесица от различни архитектурни стилове. Други популярни места за посещение са Кралският дворец на Алмудайна и градската квартала La Lonja, известна със своите средновековни сгради и ресторанти. От към музеи също има много възможности. За семействата с деца най-препоръчван е местният аквариум, а за любителите на изкуството - Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma.

От „Дорис травел“ са се погрижили всеки желаещ да се запознае с историята на остров Майорка. Туроператорът предлага богата селекция от допълнителни екскурзии, сред които обиколка на Палма де Майорка, обзорна екскурзия на острова и пещерите Арта и екскурзия до Валдемоса.

Обзорна обиколка на Палма

Класическа обиколка на столицата на Балеарските острови – Палма де Майорка. Град с интересна история и типичната средиземноморска архитектура. Екскурзията започва със спирка на наблюдателната площадка в замъка „Белвер”, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към града и гигантския залив на Палма. След това ще отидете до стария градски център, където архитектурата от миналите векове чудесно се съчетава с модерните витрини на модните магазини. Ще се разходите из известната "Кралска градина" и след това Катедралата (XIV-XVI в.), чиято сграда е истински шедьовър на готическата архитектура. Ще се запознаете не само с историята на храма, но ще видите и безценни експонати на църковната живопис и архитектура, дело на велики майстори от миналото и настоящето, като Хайме Бланкерн, Антонио Гауди, Мигел Барсело.

Екскурзия до Валдемоса

Валдемоса се намира на 17 км от Палма, в долината Сиера да Трамунтана.

Това е едно от най-красивите планински селища на острова, където се намира кралският манастир „Real Cartuja", дворецът на крал Санчо, старата църква и Costa Nord Museum. През зимата на 1838-1839 г. в манастира са отседнали Фредерик Шопен и Жорж Санд. Дворецът на крал Санчо е построен през XIV в. с указ на първия крал на независимото кралство на Майорка Хайме II за сина му Санчо. Ще имате свободно време в града и ще можете да се разходите по старинните му улици. Можете да комбинирате тази обиколка с посещение на град Солер, където ще се насладите на гледка към Orange Valley и църквата „Sant Bartomeu”.

Екскурзия до пещерите на Майорка

Карстови скали са образували през хилядолетията над 200 пещери в Майорка, но само 5 от тях са отворени за посещение.

Първата спирка е в известната фабрика за органични перли, които са един от символите на острова. Тук ще можете да видите целия процес на изработка на уникалните бижута. След това, премествайки се на живописния източен бряг, ви предстои да слезете в пещерите Драк или Хамс, а защо не да посетите и двете? Името на пещерата Драк идва от митологичното създание дракон. Тя е известна с езерото Мартел, което е едно от най-големите подземни езера в света - 29 метра, и красивите карстови образувания. В залите на пещерата ще се насладите на удивителен концерт – музиканти, които плават на лодка, ще ви поднесат музиката на Шопен, Вагнер, Мартини, Кабайеро и прекрасната кулминация с "Баракола” на Офенбах. Пещерата Хамс е на 10 милиона години, открита е през 1905 г.

Обзорна обиколка на остров Майорка

Това е една от най-популярните, класически екскурзии за любителите на красиви пейзажи и природни контрасти. Ще пътувате с автобус до третия по големина град на Майорка - Инка, най-големият център за производство на кожа на Балеарските острови. Ще можете да видите ръчно изработени продукти с оригинален и модерен дизайн. Обиколката ще продължи по най-живописния планински път, до самото сърце на планинската верига Трамунтана, до мястото на международно поклонение - манастира „Лук”, където се намира свещената статуетка на Дева Лук - покровителката на острова. През планинския проход ще се насочите по спираща дъха красив криволичещ път Sa Calobra, до залива Double Stream Gorge, където можете да се насладите на възхитителните природни картини. Релаксирайте, плувайте, отдайте се на усещането на Майорка. Ще имате и свободно време за обяд и слънчеви бани на плажа. Освен това, по старинните, стръмни брегове, за 45 минути можете да плавате с развлекателна лодка до Портокаловата долина - пристанището на Солер, където желаещите могат да опитат прясно изцеден сок от най-сладките портокали.

Палма де Майорка и като цяло Испания няма да ви разочароват. С топлото отношение на местните и безкрайните възможности за забавление, страната наистина се е наложила като голяма сила в туризма и като синоним на качествената ваканция.

Димо Христов