Оферти

Страст в Аржентина

   
Страст в Аржентина

Потопете се в магията на Аржентина! Да споделим заедно незабравими мигове, откривайки красотата и многообразието на тази уникална страна. От космополитния Буенос Айрес до величествените водопади Игуасу, вашето пътешествие ще бъде изпълнено с приключения, културни открития и незабравими преживявания. 

Готови ли сте да усетите пулса на Латинска Америка?

ПРОГРАМА:

ДЕН 1/ 07.04.2025

Среща на летище София два часа преди полета, индивидуално чекиране, регистрация на багаж, митническа и паспортна проверка. Полетът се изпълнява от Turkish airlines. Кацане в Истанбул около 22.40ч и трансфер в хотел в Истанбул в район около летището.

ДЕН 2/ 08.04.2025

Ранна закуска, трансфер до летището, индивидуално чекиране, регистрация на багаж, митническа и паспортна проверка. Полет Истанбул- Буенос Айрес 10.55- 22.30+1 След дълг полет пристигаме късно вечерта в Буенос Айрес. Следва трансфер до хотела.
Нощувка.

ДЕН 3/ 09.04.2025

Закуска.
Днес ни предстои един невероятен ден с полудневна градска обиколка на южната част на Буенос Айрес. От главния площад на столицата- La Plaza de Mayo започва Avenida de Mayo- главната улица на Буенос Айрес. Всички важни исторически забележителности на нацията могат да бъдат намерени тук: сред които La Casa Rosada, седалището на правителството, Cabildo, историческо място на административна власт, сега действащ музей проследяващ историята на града, и внушителната катедрала на града.
Ще отделим време и за разходка по улиците на Сан Телмо, кварталът, където са живели най- известните семейства в града, който се смята за люлката на тангото. В наши дни калдъръмените улици са изпълнени с антикварни магазини и търговци на винтидж стоки.
Следващата ни спирка ще бъде в Ла Бока- типичен и колоритен квартал, чиято атмосфера ни напомня за силното влияние на европейските емигранти, предимно италиански, които са сложили своя исторически отпечатък на града. Ще посетим и най-изветсната улица „Каминито“, която е като музей на открито, също така не можем да не се отбием до „Ла Бомбонера“, световноизвестния футболен стадион на Ла Бока.
Обиколката ни ще завърши в Пуерто Мадеро- пионерски проект за реставрация на старите докове на града, започнат през 90-те години. Модерното усещане на района остава запазено към морското му търговско минало, но всички нови сгради вече приютили множество ресторанти и барове. След толкова много впечатления и разходки ще обядваме вкусно в местен ресторант. Връщане в хотела.

Вечерта по желание ще посетим танго шоу.
Тази вечер ще станем част от нещо което не може да се опише просто с думи. Тангото е страст, магия и мистерия, ще открием неговите древни мистерии и да се пренесем в Буенос Айрес в началото на 20-ти век. Ще пътуваме през историята на тангото, за да го изживеем страстно чрез неговите ритмични акорди и чрез чувствеността на неговия танц, а след това да го запазим жив завинаги в нашата памет, споделено с невероятните вкусове на аржентинската кухня.
Трансфер до хотела. Нощувка.

ДЕН 4/ 10.04.2025

Закусете добре, днес ни чака още един вълнуващ ден. По желание ще се отправим на екскурзия до Тигре и делтата на Парана.
Разположен в южния край на делтата на Рио Парана, Тигре е столица на едноименната територия и се намира на около 40 км от Буенос Айрес.
Делтата на Парана е единствената в света, която продължава да се движи напред. Много дива, тази красива част от провинция Буенос Айрес е успяла да запази своята хармония. През деня ще се насладим на разходка с лодка "Paseo de los 5 Ríos" по реката за едночасова разходка, за да разгледаме нейната Делта, островите и уникалната флора, която я заобикаля.
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 5/ 11.04.2025

Закуска.
Свободен ден за разглеждане на региона и околностите му или целодневна екскурзия по желание до местно ранчо.
Един ден на село!
Това е отлична възможност да се насладите на автентичен ден в провинцията на Буенос Айрес. Ще прекараме деня в пълен синхрон с природата, с традициите и типичната храна на аржентинската провинция.
Преди обяд ще похапнем леки закуски за добре дошли: емпанади и напитки (вино, бира, сода, вода или сок).
Предстои ни двучасова разходка с коне или карета, които ще ни отведат из 300-те хектара на ранчото, където ще се видим типично аржентинска ферма с крави, овце, коне и птици, както и обработваемите ниви.
Предстои ни вкусен обяд от нашите любезни домакини: “Asado criollo” типичното аржентиснко барбекю с разнообразие от салати, напитки, десерт и кафе.
Ще имаме свободно време, през което ще имате възможността да се насладите на всички съоръжения, които предлага ранчото- плувни басейни, велосипеди, футболни и волейболни игрища, билярдна маса, пинг-понг, джаги, шезлонги и др.
Следобяд ни предстои лека закуска- кексчета, разнообразие от домашно приготвени сладкиши и пудинги с кафе, чай, мате, безалкохолни напитки.
Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6/ 12.04.2025

Закуска.
Свободен ден за разглеждане на региона и околностите му или целодневна екскурзия по желание до Colonia del Sacramento.
Вземете си паспортите днес ще отскочим до Уругвай. Предстои ни трансфер от хотела до пристанището на Буенос Айрес.
Ще имаме уникалната възможност да посетим Colonia del Sacramento- ще разгледаме стария португалски град с неговите укрепления, музеи и занаятчийски магазини. По време на посещението ще имаме възможност да опитаме мате- любимата напитка на уругвайците.

Основана през януари 1680 г. от Мануел Лобо- генерален капитан на Рио де Жанейро, Колония дел Сакраменто отразява дългия териториален конфликт между Испания и Португалия. Почти цял век градът е измъчван от битки, договори и споразумения. След подписването на Договора от Сан Илдефонсо през 1777 г. Колония дел Сакраменто става испанска за 30 години, преди най-накрая да стане част от независим Уругвай.
Миналото му е оставило силен културен и архитектурен отпечатък, смесица от испански и португалски влияния. Ето защо през 1995 г. ЮНЕСКО го обявява за обект на световното културно наследство.
След тази толкова вълнуваща разходка си хващаме отново ферибота и се отправяме към Буенос Айрес. Трансфер до хотела.
Нощувка.

ДЕН 7/ 13.04.2025

Закуска и трансфер до летището на Буенос Айрес за полет до Пуерто Игуасу.
Пристигане и трансфер до хотела. Настаняване, свободно време и нощувка.

ДЕН 8/ 14.04.2025

Закусете добре, днес мечтите стават реалност.
Престои ни посещение на национален парк Игуасу от бразилската страна.
Националният парк Игуасу е дом на до 260 водопада. Това е една от най-зрелищните водопадни системи в света. Заобикалящата го субтропична гора е домакин на над 2000 вида растения и е дом на ендемични диви животни като тапири, гигантски мравояди, маймунки, ягуари и каймани.
Водопадите Игуасу са считан за едно от 7-те чудеса на природата. Името Игуасу, идва от Tupi-Guarani и означава "Голяма вода". Националният парк Игуасу се счита за обект на природното наследство на човечеството.
Водопадът може да се види както от бразилската, така и от аржентинската страна, което ви позволява да видите всички ъгли на водопада.
От бразилската страна имаме 1200-метрова пътека, със стълби за слизане и изкачване в определени точки (считани за средна трудност), водещи до пешеходната пътека „Garganta do Diabo“, след което се изкачваме по рампите, които дават достъп до асансьора, най-накрая пристигаме на платформата, от която имаме уникалната възможност да видим отгоре, по-добрата част от водопада. Обиколката завършва при големия корт за хранене, тук са разположени кафе и ресторант Porto Canoas, където ще отдъхнем и ще имаме свободно време за хапване и индивидуална разходка в парка.

За тези от вас, които искат да се насладят на макс от възможностите на парка ще имате възможност да се включите по желание в едно вълнуващо спиращо дъха приключение- Macuco Safari. Едно уникално изживяване, разделено на три вълнуващи етапа: разходка в джунглата с колички, разходка из еко пътеките и "разходка" с лодка под водопада. Ще бъде екстремно, лудо и много мокро! Дръжте се здраво!
Ще започнем с 2-километрова разходка през буйната джунгла на Национален парк Игуасу, разходката е с екологични електрически колички осигуряващи панорамна гледка към различните растителни видове наоколо. След това с опитен водач, ще се разходим из еко пътеките на парка. След това местния ни горски гид ще ни преведат през гората, споделяйки увлекателна информация за местната флора и фауна, осигурявайки по-близък контакт с природата и възможност да забележите животни от джунглата.
• В края на обиколката се отправяме към палубата, където ще оставим на сигурно място нашите вещи за по-голям комфорт по време на разходката с лодка.
Качваме се на борда на Macuco Safari за едно лудо и вълнуващо пътуване по река Игуасу, предоставяйки невероятна гледка към водопадите Игуасу и околната тропическа гора.

Рапсоди те съветва:
Ще се намокрите целите! Вземете със себе си допълнителни дрехи и дъжодбран!
Това преживяване не е препоръчително за деца под 12год., бременни жени, хора със сърдечни проблеми и трудноподвижни хора.

По време на престоя ни в парка по желание може да се насладите на спиращите друга гледки с полет с хеликоптер над водопадите Игуасу.

След всички вълнуващи приключения се отправяме към хотела.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 9/ 15.04.2025

Закуска.
Днес денят ще е отново вълнуващ. Вземете си паспорта, защото ще се отправим на обиколка на националния парк Игуасу от аржентинската страна на водопада.
Трансфер през аржентинската граница, за да стигнем до другата страна на водопада.
Спектакълът на водопадите продължава. От Аржентинската страна на водопада Игуасу разполага с мрежа от пътеки, които позволяват на посетителите да се доближат до водопада и да усетят още по-близо магията на водопада.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 10/ 16.04.2025

Закуска, свободен ден за разходка във Фоз Игуасу или по желание ще се отправим към още едно емблематично място за района, а именно трите граници на Бразилия, Аржентина и Парагвай.
Забележителността на трите граници е най-доброто място за среща между трите нации! Невероятната гледка към границите съчетава празника на културата с уникалната география на тези три страни. От бразилския град Фоз до Игуасу, където се намира туристическият комплекс Three Borders Landmark, посетителите имат достъп до набор от атракции: регионална кухня, историческа атмосфера, любопитни факти и комфорт за съзерцаване и изживяване на мястото.
От бразилския обелиск, издигнат преди повече от 100 години с цветовете на бразилското знаме, посетителите имат възможност да се потопят в историята на континента. Светлините и водите около паметника превръщат тази историческа препратка в оживена атракция. Връщане в хотела.

Тази вечер като за последна вечер по желание сме ви подготвили посещение на Стек-къщата Рафаин.
Ще се насладим на страхотно фолклорно шоу с песни и танци, които ще ни покажат отблизо културата и традициите на Латинска Америка. Ще се забавляваме от сърце докато се наслаждаваме на вкусна вечеря.
Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 11/ 17.04.2025

Закуска, освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Фоз до Игуасу- Сао Паоло*- Истанбул- София

Ако няма закъснение или промяна в полетното разписание Фоз до Игуасу- Сао Пауло имаме възможност на място да организираме двупосочен групов трансфер до града и разходка в централната му част.

По време на полета обобщаваме впечатленията си, подреждаме снимките по телефона, с усмивка и заредени с много енергия се прибираме вкъщи, като си спомняме за страхотното приключение, наречено "Страсти в Аржентина"!

ДЕН 12/ 18.04.2025

Пристигане в България около вечерта на 18.04.2025 в 20.20ч

Полетно разписание:
07.04 София- Истанбул 21:10 - 22:40
08.04 Истанбул- Буенос Айрес 10:55 - 22:30+1

13.04 Буенос Айрес- Пуерто Игуасу 14:35- 16:30
17.04 Фоз Игуасу- Сао Пауло 11:35- 13:15
17.04 Сао Пауло- Истанбул 23:00 - 17:35+1
18.04 Истанбул - София 19:00 - 22:20
 
За повече информация вижте ТУК.