Турагенции

Globe Travel обяви екскурзия в Мексико през октомври

   


Мексико е една от най-популярните туристически дестинации в световен мащаб. Държавата е изпълнена със стотици места, които си струва да бъдат посетени. Тя предлага всичко от исторически градчета, останали от маите, през цветни и колоритни големи градове до спираща дъха природа. Латиноамериканската култура се преплита с модерния живот, което прави Мексико идеална за туристи, които за пръв път ще пътуват през Атлантическия океан.

Туроператорът Globe Travel предлага вълнуваща 15-дневна екскурзия, започваща на 11 октомври с включен най-популярния мексикански район – 

Ривиера Мая

Той се простира по източното крайбрежие на полуостров Юкатан в мексиканския щат Кинтана Роо, на земя, където някога са властвали маите. Тази изключителна дестинация привлича милиони туристи всяка година с необятните си бели пясъчни плажове, кристално чиста тюркоазена вода и богатото културно наследство. През последните десетилетия Ривиера Мая се е утвърдила като предпочитана локация с луксозни хотели, шикозни ресторанти, и впечатляващи голф игрища. В допълнение към съвременните удобства, районът предлага уникална възможност за потапяне в древната история на маите чрез посещение на забележителности като Теотихуакан, Коба и много други места, където туристите могат да усетят духа на този мистичен регион.

Цените започват 

от 5595 евро на човек за самолетен билет София – Истанбул – Мексико сити - Канкун – Истанбул – София с Turkish Airlines, летищни такси, трансфер летище Мексико сити - хотел, трансфер хотел – летище Канкун, транспорт с малък автобус/микробус  по маршрута, описан в програмата, местни екскурзоводи по време на целия престой, 9 нощувки със закуски по програмата, 3 нощувки на Ол инклузив в Barcelo Grand Resort 5*, обяд и вечеря по програмата, туристическа програма със всички входни такси, разходка с лодка в Сумидеро, посещение на археологическия комплекс Теотихуакан с вкл. входна такса, водач-преводач от България по време на пътуването при 10 записани туриста и медицинска застраховка.

Пътуването започва в столицата 

Мексико Сити, 

разположен в сърцето на Мексико, е един от най-големите и най-динамични градове в света. Основан върху руините на древния ацтекски град Теночтитлан, той е място, където миналото и настоящето се преплитат по впечатляващ начин. Със своите колониални църкви, барокови дворци и модерни небостъргачи, градът е културен и икономически център на страната. Туристите са привлечени от богатото историческо наследство, включително емблематичната катедрала “Успение Богородично”  - най-старият и най-голям храм в Америка. Любителите на изкуството могат да се насладят и на Националния дворец - дом на най-ярките исторически стенописи, сътворени от  знаменития художник Диего Ривера ( съпруг на Фрида Кало). 

Catedral Metropolitana de la Asunción de la Santísima Virgen María a los  Cielos Mexico City, Mexico - Landmark Review | Condé Nast Traveler

Но Мексико Сити не е само история – той кипи от живот с безброй музеи, галерии и театри, изобилие от автентични мексикански ресторанти и оживени пазари. Градът е също и врата към някои от най-важните забележителности на страната, като пирамидите на Теотихуакан и живописния каньон Сумидеро, които предлагат уникален поглед към древните цивилизации и съвременната мексиканска култура.

Несъмнено една от най-впечатляващите спирки от екскурзията на Globe Travel e 

Теотихуакан

известен като „Градът на боговете“. Това е един от най-загадъчните и впечатляващи археологически обекти в Мексико. Разположен на около 50 километра североизточно от столицата, този древен метрополис е бил един от най-големите градове в света през своя разцвет. Основан около 100 г. пр.н.е., Теотихуакан е културен и търговски център, известен със своите монументални пирамиди и сложна градска инфраструктура. Главната ос на града, известна като „Алеята на мъртвите“, е обградена от внушителни структури като Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната, които продължават да впечатляват с мащабите и архитектурната си прецизност. Мистериозната цивилизация, която е създала Теотихуакан, е изчезнала преди столетия, оставяйки след себе си множество въпроси без отговор. Днес е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и привлича посетители от цял свят, които идват да се потопят в загадъчната атмосфера на този древен и величествен град.

Каньонът Сумидеро Чиапас - Нека се срещнем с Адриан Гереро

От друга страна, Мексико разполага с хиляди 

уникални природни забележителности. 

Каньон Сумидеро е една от най-предпочитаните дестинации в страната. Със своите величествени скални стени, издигащи се на повече от 1000 метра над река Грихалва, каньонът впечатлява с грандиозни пейзажи и богато биоразнообразие. Създаден преди милиони години, Сумидеро е резултат от геологични процеси, които са формирали тесния и дълбок пролом. Днес той е част от национален парк и е дом на разнообразна флора и фауна, включително крокодили, маймуни и редки видове птици, които могат да се наблюдават по време на разходка с лодка през каньона.

Интересното в програмата на Globe Travel е, че тя превежда туристите като през големи туристически гиганти като гореспоменатите, Чиченица или дори водопадите Agua Azul, но и показва по-малко известни места. Градове като Паленке, Кампече, Ушмал и Мерида също са включени в програмата. Всеки от тях разкрива нови слоеве на културата и историята на Мексико, правейки пътуването същински незабравимо.

5 Amazing Facts About Merida | Villa Merida Boutique Hotel

Мексико е една невероятно интересна дестинация. Неслучайно милиони хора я избират са своята почивка. Страната се радва на 250 дни слънце в годината и всяко време в подходящо за море, релакс на плажа и приключения на открито. Перфектно за всеки, който иска да се отърве от мрачната българска есен… дори и за 15 дни. 

Йоана Шомова