Турагенции

Белпрего травел предлага ексклузивно посрещане на Нова година в Сиде

   

Ексклузивно предложение за хотел KAMELYA SENTIDO SELIN 5*
  Белпрего травел

Туроператорът „Белпрего травел“ обяви ексклузивна оферта за българския пазар, която е за посрещане на Нова година в хотел KAMELYA SENTIDO SELIN 5* в турския курорт Сиде, Анталия. Екскурзията е 7 дни при пътуване с автобус и 4 нощувки на място. Цената в момента е изключително изгодна, като започва от 799 лв. на човек на база all inclusive. Това е оферта за ранни записвания и е добре да се резервира сега, подчерта Радослава Белеганска, управител на компанията.

В сумата влизат още медицинска застраховка, с покритие 10 000 евро, представител на туроператора по време на пътуването, обслужване на място от представител на местната фирма – партньор, както и всички пътни и магистрални такси. Датата на отпътуване е 28 декември 2024 г. с тръгване от София, Пазарджик, Пловдив и Димитровград.

Хотел KAMELYA SENTIDO SELIN 5* е разположен на 8 км от град Сиде, в селището Чолаклъ, непосредствено до плажа. Всички стаи са оборудвани с вана, сешоар, индивидуален климатик, телевизор, телефон, мини-бар (безалкохолни напитки и бира се зареждат ежедневно), сейф (безплатно), подова настилка – теракот, балкон, ежедневно почистване на стаята.

На територията на хотела има основен ресторант, пет вида - a la carte ресторанта (китайски, рибен, италиански, турски, мексикански – с предварителна резервация), 7 бара, 3 открити басейна, закрит басейн, релакс басейн, аквапарк (6 водни пързалки), кино (в хотел Fulya), лекарски кабинет, СПА център (в хотел Fulya), фризьорски салон, търговска алея и 3 футболни игрища.

В района на Сиде може да разгледате древното наследство. Първото нещо, което туристите виждат на входа на града-музей на древността на Сиде, е монументалният фонтан Нимфеум. Построен е по време на царуването на император Веспасиан и неговия син през II в. сл. Хр. Той носи името от факта, че древните гърци са построявали светилища, посветени на речните нимфи. Любителите на историческите паметници трябва да видят Римския театър.

Построен е през II в. на мястото на древен гръцки амфитеатър. Театралните редове за зрители са изработени под формата на широк полукръг с диаметър до 120 метра. Хоризонталният проход ги разделя на две части, а тъй като театърът е построен в римски стил на равна площ, в реката са вкопани 209 реда, а горните 22 са поставени върху каменни сводове. До наши дни цялата сграда е била запазена в полуразрушена форма и е украсена със стенописи с епизоди от различни митове на древния гръцки Бог Дионис.

В близост до театъра е открит древен музей, където са показани запазени детайли. Сред експонатите са комедийни и трагедийни маски, които актьорите използват в изпълненията, различни статуи, останки от глави на медузи. Историята казва, че в римския период театърът е бил място за спектакли, там се провеждали гладиаторски битки, а по-късно от V до VI век, е бил използван за църковни служби на открито.

На половин час от Сиде са руините на древния град Аспендос. Той се е разпаднал и престанал да съществува през 13-ти век. Ако се върнем към историята, той бил построен през 10 век пр. Хр. след Троянската война. В началото на IV в. пр. Хр. Аспендос е принадлежал на Александър Македонски, а през II в. е завладян от римляните. С присъединяването на Аспендос към Византийската империя започва постепенният упадък на града.

От природните места може да посетите Манавгатския водопад, който намира се на 3 км от Сиде. Той е създаден изкуствено и е висок само 2 метра, а широк - почти 40 м. Покрай него има сергии със сувенири, малки кафенета и рибни ресторанти, където туристите могат да се насладят на гастрономически удоволствия от предлаганите деликатеси.

С интересни забележителности и хубав хотел, наистина може да посрещнете новата 2025 г. в Сиде в Турция. Само трябва да резервирате по-отрано в „Белпрего травел“.

Габриел Драгиев