Новини Събития

Несебър отбеляза бляскаво своя празник с хиляди туристи и гости

   
Несебър отбеляза бляскаво своя празник с хиляди туристи и гости

Хиляди се събраха снощи в Несебър, за да отбележат по подобаващ начин празника на града. Кулминацията на тържествата, които продължиха цяла седмица, бе след 21 часа, когато пред Крепостните стени на Стария град започна грандиозния концерт на гръцката супер звезда Трендафилос.

47-годишният изпълнител от о. Родос изпълни най-популярните си песни, сред които "Se Perno Gia Na Sou Po", "Spao Ta Rologia", "Hronia Polla Gia Ta Genethlia Sou" и други.

Минути преди най-зрелищната част от празничната програма - светлинното шоу и пищната заря, на сцената на крепостните стени се качи кметът Николай Димитров, за да поздрави присъстващите. 

"Горди сме, че живеем в град на хилядолетна почит към вярата и нейните ценности, грижливо пазим богатите му архитектурни и историческите съкровища и заедно работим за бъдещето и разцвета на едно от най-древните селища в Европа. 

В днешния 15 август Ви поздравявам и Ви желая здраве, дълголетие и щастие. Нека Божията майка ни осени с мъдрост, търпение и благост и бди над нас и нашия град. Нека ни дава увереност в бъдещето и сила да посрещаме предизвикателствата. Честит празник", каза Николай Димитров.

Тържеството продължи с дрон шоу, представило поредица от интересни цветни фигури в небето над Стария град, вечерта приключи с грандиозна заря, която освети целия залив и остави след себе си вълна на възторг и възхита у присъстващите в последните минути от тържествената нощ.

Празничната програма продължава и днес с кампанията "Не сте сами", а стартът е с презентация, посветена на наркотичната и хазартната зависимост.

Довечера ще има концерт с участието на популярните изпълнители Дара, Торино и Пашата, 100 кила, както и рок групата Б.Т.Р. Организатори на проявата са Агенция „Митници" и Националната агенция за приходите със съдействието на Община Несебър.