Новини Транспорт

Евакуация и отменени полети заради буря, връхлетяла Майорка

   
Евакуация и отменени полети заради буря, връхлетяла Майорка

Проливните дъждове на испанските Балеарски острови наводниха пътища, принудиха населението да се евакуира, а полетите бяха отменени. Испанското военно подразделение за извънредни ситуации съобщи, че е изпратено в Майорка, за да помогне за справяне със ситуацията.

Испанската национална метеорологична агенция запази в оранжевата тревога в цялата област поради високия риск от бури, след като по-рано понижи степента ѝ от червена.
Службите за спешна помощ заявиха, че очакват най-лошото от бурята да е преминало, след като в сряда призоваха хората да останат на закрито.

„Забранено е извършването на дейности на открито“, гласи постът на службите за спешна помощ, публикуван в X. Местните пожарникари съобщиха също в X, че са отцепили райони в централната част на Палма де Майорка и са евакуирали 29 души от влак по линията между Палма и Манакор заради наводненията.

От началото на дъждовната буря в сряда на летищата на Балеарските острови са отменени повече от 50 полета и се очаква закъсненията да продължат, съобщи испанският летищен оператор Aena.

Полицията на Гражданската гвардия съобщи, че е евакуирала десетина души от град Солер в Майорка заради наводненията.

Регионалната служба за спешна помощ заяви, че през последните 24 часа е получила около 180 обаждания за инциденти, свързани с бурите. В сряда девет души са били ранени на остров Форментера, а един рибар е бил спасен от испанската брегова охрана, добави тя.