Турагенции

Екватор предлага екзотични почивки в Занзибар за Нова година

   
Екватор предлага екзотични почивки в Занзибар за Нова година

Занзибар е една от най-предпочитаните дестинации в Африка. Танзанийският остров има впечатляваща брегова линия и някои от най-красивите плажове на света, но това, което същински привлича посетителите, е богатата история на острова. Някога е бил един от най-важните райони в Източна Африка. След посещението на Васко де Гама през 1499 г. Занзибар е управляван от португалците и остава така почти два века, превръщайки острова във важна икономическа сила. В днешни дни можем да видим силно европейско влияние, примесено с местната африканска култура. Тази комбинация гарантира интересна ваканция, изпълнена с много незабравими моменти.

Занзибар е една от дестинациите, които представляват огромен интерес за българите в последно време и се превръща във все по-достъпна. Туроператорът “Екватор” вече има потвърдени групи за тази година с отпътуване на 28 декември. С тази програма туристите ще успеят да хванат и Нова година и да посрещнат празника весело на плажа. Следващите потвърдени дати са през 8 дни от 5 януари до 22 февруари 2025 г.  

Записванията продължават 

с пълна сила, а цените започват от 3662 лева на човек. Освен директен чартър от София до Занзибар с Bulgaria Air, в цената са включени и до 20 кг чекиран багаж, трансфер и 8 нощувки със закуски в хотел по избор на клиента. “Екватор” предлага над 20 хотела, от които туристите могат да изберат. Всеки един от тях е с доказано качество и е на бреговата линия, така че гостите да могат да се насладят на плажа. А именно тези моменти край морето и забавленията на открито са най-приятни, когато в България е студено. Пакетът включва и две застраховки: Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” от "Евроинс". Освен това към всяка група ще се присъедини и представител на туроператора.

Zanzibar Island

Занзибар предлага същинско райско преживяване - красивите плажове и уникалните хотелски комплекси са идеалният фон за всяка почивка. Ако обаче мечтаете за по-екстремно танзанийско приключение - то може би безкрайните дни на плажа не са точно за вас. За такъв тип пътешественици от “Екватор” са подготвили разнообразни допълнителни екскурзии, които да направят пътуването същински незабравимо.

Един от най-популярните избори е 

екскурзията до резервата "Йозани". 

Той е сред най-живописните места на острова. Там може да се разгледа богатата флора и фауна на острова. Националният парк е дом на много животни като маймуни, повече от 50 вида пеперуди и 40 вида птици. Като част от туристическата верига паркът привлича 10% от над 100 000 посетители в Занзибар всяка година.

Затворническият остров също е предпочитана дестинация. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е построен на него през 1893 г., но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 в.

А едно от най-уникалните места на острова несъмнено е Каменният град. Със своите тесни, криволичещи улици, древни сгради и автентична атмосфера, Каменният град е жива хроника на историята на острова. Архитектурата там е уникална комбинация от арабски, персийски, индийски и европейски влияния, което отразява богатото търговско минало на Занзибар като важен център в Индийския океан.

Stone Town City Tour | Eco & Culture Tours

Много от сградите в Каменния град датират от XIX век и са украсени с изящни дърворезби, цветни стъклописи и масивни дървени врати, които са символ на занзибарската култура. Градът е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

А за страстните кулинари най-вълнуваща несъмнено ще е програмата “Островът на подправките”. Цялата екскурзия е посветена на усет и аромат. Заобиколени от аромата на индийско орехче, канела, ванилия,  джинджифил, лимонена трева и много други, туристите ще научат за произхода на подправките, както и защо Занзибар е наричан „Островът на подправките“, което датира отпреди близо 500 години.

Допълнително “Екватор” предлага и 

два вида сафарита - 

морско и традиционно. По време на морското туристите ще имат възможност да се гмуркат в някои от най-красивите кътчета на света. Традиционното сафари път е цяла двудневна екскурзия с вътрешен полет до един от най-големите африкански национални паркове - Nyerere. С площ от над 30 000 квадратни километра, този парк е наречен в чест на Джулиус Нйерере, първият президент на независима Танзания и един от основателите на нацията. Създаден за защита на уникалната дива природа на региона, Nyerere е дом на изключително богато биоразнообразие, включително големи популации от слонове, лъвове, леопарди, жирафи, и редки черни носорози.

2 Days Zanzibar Safari | Zanzibar Holidays | Zanzibar Wildlife Tours

Паркът е пресечен от река Руфиджи, която създава мрежа от лагуни, канали и езера, привличайки многобройни видове птици и други животни. Туристите имат възможност да се насладят на вълнуващи сафари приключения, включително разходки с лодка по реката, откъдето могат да наблюдават крокодили и хипопотами в естествената им среда.

Всички тези качества правят Занзибар идеалното място за почивка, където всеки може да намери по нещо за себе си. Островът има богата история, забележителна природа и е перфектен както за приключенците, така и за любителите на релакса. Бреговете на Занзибар са подходящият фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска.

Йоана Шомова