Турагенции

Онекс тур предлага обиколен тур на Сицилия с чартър до Палермо

   
Онекс тур предлага обиколен тур на Сицилия с чартър до Палермо

Сицилия, най-големият остров в Средиземно море, е истинска съкровищница на история, култура и природни чудеса. Разположен на кръстопътя на цивилизации, той носи в себе си следи от древни гърци, римляни, араби, нормани и испанци, всяка от които е оставила своя уникален отпечатък върху този омагьосващ остров. Златните плажове се простират край лазурни води, а впечатляващи скали и диви планини придават на пейзажа драматична красота.

Несъмнено този остров успява да открие специално място в сърцата както на местните, така и на туристите. В случай, че и вие искате да оставите късче от сърцето си в Сицилия, “Онекс тур” са се погрижили да организират пленителен обиколен тур на острова, който да разкрие всичките му тайни.

На острова се издига величественият вулкан Етна, най-активният в Европа, чийто заснежен връх често контрастира с околните зеленина и плодородни лозя. Древните градове, като Таормина, съхраняват великолепни гръцки театри, римски амфитеатри и барокови катедрали, които разказват историите на изминали епохи.

Но това, което прави острова същински специален, е насладата за всички сетива, която предлага. Изкусителната места кухня, в която се преплитат аромати на прясно уловена риба, узрели маслини и сладки изкушения като каноли и гранита, е една от причините туристите да се връщат отново и отново.

Sicilian Surprises in Palermo by Rick Steves

Тази магия на Сицилия е достъпна за всеки турист на “Онекс тур” на цена 

от 880 евро на човек. 

В нея са включени самолетен билет с директен чартърен полет от София до Палермо и обратно с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище - хотел - летище, 3 нощувки със закуски и вечери в района на Палермо/Чефалу, 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Агридженто, 3 нощувки със закуски и вечери в района на Сиракуза/Летояни, медицинска застраховка, както и представител на туроператора по време на престоя.

Програмата обикаля някои от най-важните точки в Сицилия, разкривайки многопластова култура и история на мястото. Пътуването започва в 

столицата Палермо.

Разположен е между морето и планините, градът е известен със своите великолепни барокови църкви, величествени палати и оживени пазари. Той носи в себе си следи от арабско-норманското наследство, видими в архитектурата на катедралата и двореца Палацо дей Нормани. Известен със своите изключителни кулинарни традиции и топлото гостоприемство на жителите, Палермо е истинско сърце на сицилианската култура, предлагащо богатство от истории и преживявания.

Дневната екскурзия до Ериче и Марсала след това задава отлично тона на остатъка от пътуването. 

Групата на “Онекс тур” ще се насочи към по-малки и традиционни градчета, които контрастират интересно със столицата. Ериче, разположен на върха на планина, е средновековен град, обграден от каменни стени, с калдъръмени улички и древни църкви. Оттук се откриват панорамни гледки към околните долини и море. Атмосферата на Ериче е като от приказка, изпълнена със старинни легенди и тихи площади.

Segesta and Erice - Gadis Italia - Tour Operator

Градът Марсала 

е най-вече известен със своите изискани вина. Световноизвестното марсалско вино е истинска наслада за сетивата и задължително трябва да се опита! Особено поднесено на красивия фон на древните руини и красиви сгради, виното придобива още по-специално усещане.

Сиракуза от друга страна е град със славна история, като според мнозина той по нищо не е отстъпвал на Рим и Картаген. Из Стария град все още се носи дъх на аристократизъм и богат, пъстър живот, който прави дори безцелното обикаляне на уличките уникално преживяване. Ното и Ардженто също са впечатляващи градчета, които са запазили традиционния дух на Сицилия. Архитектурата същински те пренася в друга епоха и екскурзиите са идеални за разходка през времето. Често, когато туристите говорят за италианското “dolce vita”, си представят именно лежерието и мързеливите разходки сред подобни пейзажи.

Пътуването завършва 

край Катания - най-близкия голям град до вулкана Етна. Градът разкрива невероятни гледки към вулкана. Туристите ще имат възможността да разгледат вулкана и по-отблизо. Една от най-живописните гледки към вулкана се открива от китното градче Таормина. Градът е истинското съкровище за любителите на историята и изкуството. Той има уникална запазена архитектура, която италианците считат за народно съкровище, а най-голямата забележителност е гръцки амфитеатър, който разкрива спираща дъха гледка към морето и вулкана Етна, уникално съчетание на огън и вода!

Visit Taormina: Best of Taormina Tourism | Expedia Travel Guide

Всички тези красиви места правят Сицилия не просто място, а преживяване - там времето сякаш спира, позволявайки на посетителите да се потопят в атмосферата на старите калдъръмени улици, малки селца и тихи заливи, където морето шепне древни легенди. Това е остров, който събужда сетивата и пленява сърцето, предлагащ неповторима комбинация от природна красота и културно богатство, която ще остане в паметта на всеки, който го посети.

Йоана Шомова