Оферти

Екскурзия до Барселона

   
Екскурзия до Барселона

ПРОГРАМА:

Ден 1: Излитане от летище София и кацане на летището в Барселона. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела и свободно време за релакс или самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

Ден 2: Закуска.

Начало на туристическата обиколка с местния екскурзовод /включена в цената/ – По време на тура ще разгледате площад Каталуния, най-важната улица в Готическия квартал – Ла Рамбла с всички обекти по нея – театъра Лисеу, пазара Ла Бокерия, чешмата Каналетас и др. Също така ще разгледате отвън един от първите изпълнени проекти на архитекта Гауди – Палау Гуел. 
Ще се потопите и в тесните готически улички, за да разгледате красивия Площад Рейал, площада на Президентството на Каталуния, Кметството на Барселона и Готическата Катедрала Санта Еулалия. Накрая ще завършите със старото пристанище на Барселона и статуята на Колумб. 
Следва да разгледате и улицата на Модернизма Пасейч де Грасия в квартал Ешампле, първото разширение на стария град на Барселона в края на 19-ти век. Тук ще видите най-големите постижения на Модернизма и ще научите за архитектите от тази епоха, сред които Антони Гауди се отличава най-много с къщите си Каса Батьо и Каса Мила̀ (Ла Педрера). По време на тура може да се наложи ползването на градски транспорт /предимно се използва метро/.
Продължителност: 4 часа, не се предвижда вход в обекти

Свободно време до края на деня. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия:

По стъпките на Гауди и Модернизма – Парк Гуел и Саграда Фамилия 
В този тур ви предлагаме двата най-важни проекта на архитекта Гауди в Барселона. Започваме с посещение на парка Гуел, приказно и утопично място, замислено да бъде луксозна вилна зона в хълмистите части на Барселона. Парк Гуел е бил и най-постоянното място за живот на известния архитект. След това разглеждаме подробно все още незавършената църква-базилика Ла Саграда Фамилия, както фасадите й, така и интериора й (възможно е да се разгледа и само отвън, ако не желаете да влизате). 
При желание от ваша страна и според темпото на групата, обиколката може да завърши с разглеждане отвън на болница Сант Пау, най-големият модернистичен проект на 20-ти век в Барселона, намираща се не далеч от Саграда Фамилия.
Продължителност: 4 часа
Предвижда се вход в Парк Гуел (10 евро на човек) и Саграда Фамилия (27.50 евро на човек)

Нощувка.

Ден 4: Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Полет за София.

За повече информация вижте ТУК.