Новини Турагенции

Народното събрание обяви поръчка за самолетни билети за 1.7 млн. лв.

   
Народното събрание обяви поръчка за самолетни билети за 1.7 млн. лв.

Народното събрание обяви обществена поръчка за осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебните пътувания в страната и чужбина на народните представители и служителите. Това става ясно от регистъра на поръчките, видя TravelNews. Бюджетът е на стойност 1.7 млн. лв. без ДДС, а крайният срок за подаване на оферти е 5 септември 2024 г.

Договорът с избрания изпълнител ще бъде за 2 години или до изчерпването на бюджета, което от двете обстоятелства настъпи по-рано. Досега парламентът беше обслужван от Консорциума „България Ер и Посока“ ДЗЗД.

Предложенията ще бъдат оценявани по икономически най-изгодната оферта въз основа на критерия „най-ниска цена“. По критерия „най-ниска цена” ще се оценяват следните показатели: стойност на таксата за осигуряване на самолетен билет (такса обслужване) - 70%, и процент отстъпка от стойността на издадения самолетен билет по списък от дестинации - 30%.

В процедурата могат да кандидатстват туристически агенции с лиценз и да са акредитиран агент на IATA (International Air Transport Association) за продажба на самолетни билети. Също да имат права за резервиране, продажба и издаване на самолетни билети на представени в BSP (Billing Settlement Plan - международна система за уреждане на плащания във въздушния транспорт) авиокомпании или еквивалент. Освен това да има право да резервира, издава и продава самолетни билети чрез глобална резервационна система, като системата следва да предлага висока степен на пълна, достоверна и актуална информация за наличните цени на самолетните билети.

Мирослав Иванов