Новини Хотели

Кой е най-гостоприемният хотел в света?

   
Кой е най-гостоприемният хотел в света?

Този луксозен курорт в Маракеш е проектиран от краля на Мароко и от отварянето си през 2010 г. не знае граници, когато става въпрос за това да накара гостите си да се чувстват като кралски особи.

Сега Royal Mansour Marrakech, който се намира в рамките на древените стени на стария Маракеш, беше отличен заради своето “изключително” обслужване.

Наскоро стана ясно, че изящният хотел, който е съставен от традиционни марокански къщи, построени около вътрешни градини, е победител в категорията „Изкуството на гостоприемството“ на класацията „50-те най-добри хотела в света“, чието издание ще бъде представено през септември.

Royal Mansour Marrakech е разположен върху шест акра градини с буйна растителност и е описан като “еталон в индустрията на луксозните хотели” благодарение на своето “изключително гостоприемство” и внимание към детайла.

Замислен с идеята за създаване на “ограден град в оградения град,” уединеният курорт разполага с мрежа от скрити тунели и “тайни врати”, които помагат за осигуряването на ексклузивност и пълно уединение на гостите.

Според „Академията на 50-те най-добри хотела в света“, част от която са около 600 “анонимни” експерти от хотелиерската индустрия по цял свят, Royal Mansour Marrakech е наистина ненадминат, когато става въпрос за приветливост и гостоприемство.

“Чрез осигуряването на собствен палат и личен иконом за всеки гост, Royal Mansour Marrakech олицетворява изкуството на гостоприемството,” казва Ема Слайт, ръководител Съдържание в „5-те най-добри хотела в света“, която не пести добри думи и по отношение на издръжливостта на хотела, след като разрушително земетресение с магнитуд 6.8 по скалата на Рихтер удари централната част на Мароко през септември.

Старият град на Маракеш, който е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и който датира от векове, беше сред засегнатите сериозно от земетресението обекти.

“Въпреки предизвикателствата, които поражда земетресението, екипът на Royal Mansour продължава да предоставя първокласно изживяване на гостите си”, казва Слайт.

За да определят победителя в класацията, членовете на академията е трябвало да назоват хотела, в който са получили “най-добро изживяване откъм гостоприемство” в рамките на 18-месечния период за гласуване.

Жан-Клод Месан, управляващ директор на Royal Mansour Collection, казва, че е “изключително горд” от наградата, която през 2023 г. беше присъдена на петзвездния Gleneagles Hotel в Шотландия.

Месан отдава заслуженото на “фантастичния” екип в петзвездния курорт за това, че “са безупречни в предоставянето на най-високо ниво на топлина, гостоприемство и обслужване на гостите.”

“Искаме всички гости да си тръгват от хотела с най-щастливите и магически спомени от своя престой,” казва Месан, който описва Royal Mansour Marrakech, разполагащ с четири изискани ресторанта, като “бижуто в короната” на Royal Mansour Collection.

Емблематичният Royal Mansour Casablanca, който се намира в сърцето на Art Deco района на Сиди Белют в Казабланка, отвори отново през април, а крайбрежният курорт Royal Mansour Tamuda Bay беше отворен по-рано през годината.

Миналата година италианският хотел Passalacqua, който предлага изглед към езерото Комо, беше обявен за най-добрия хотел в първото издание на 50-те най-добри хотела в света, която отличава 50 хотела от най-различни дестинации по света.

50-те най-добри хотела за 2024 г. ще бъдат обявени на специална церемония в Лондон на 17 септември.