Новини Събития

Кипърски плаж бе обявен за най-добрия в Европа

   
Кипърски плаж бе обявен за най-добрия в Европа

Пейзажът и атмосферата са важни, когато става въпрос за идеалния плаж, но има още много фактори, които трябва да вземете предвид, за да превърнете плажното си приключение в незабравимо изживяване.

Неотдавна The Telegraph публикува своя анализ на най-добрите плажове в света, който включва някои важни препоръки как най-добре да се насладите на атмосферата, романтичните залези или пък да си осигурите най-добрата семейна ваканция. А сега платформата за туристически застраховки Quotezone.co.uk се зае да открие най-добрите плажове в Европа.

Тя оценява фактори като средна температура на водата, максимални летни температури, брой петзвездни отзиви, дневна цена за престой наблизо и дори височина на вълните, и резултатите са неоспорими - поне според онези, които са посещавали този идиличен плаж.

На първо място е плажът Ниси, зашеметяващ с белия си пясък и девствени води в Агия Напа, Кипър. Известен като място с множество барове и незабравими плажни партита, Ниси е чудесен и за плажуващите, тъй като температурата е 28-30,5 градуса, а тази на водата - 24,4 градуса. Плажът Ниси има и 4 334 петзвездни отзива - впечатляващо!

На второ място е Mellieha Bay в Малта, където средните температури са малко по-комфортни - 27-29,2  а вълните са по-ниски - 0,13 м в сравнение с 0,25 м в Ниси.

Mellieha Bay в МалтаНа трето място е плажът Порторож в Словения, който има само 148 петзвездни отзива, но е най-евтината дестинация в списъка, като една нощувка струва около 93 евро.

Това са 10-те най-добри плажа в Европа според Quotezone

Плаж Ниси, Агия Напа, Кипър

Плаж Mellieha Bay, Малта

Плаж Порторож, Словения

Плаж Елафониси, Крит, Гърция

Златни рат, Хърватия

Плаж La Pelosa, Сардиния, Италия

Praia da Falésia, Алгарве, Португалия

Playa de Maspalomas, Гран Канария, Испания

Bournemouth Beach, Англия

Plage de Palombaggia, Корсика, Франция