Новини Транспорт

Очакват се множество отменени полети до Португалия в края на следващата седмица

   


Туристите, които планират да летят до и от Португалия в края на следващата седмица, са предупредени за възможността от "множество отменени полети“ поради стачки на летищата в цялата страна, съобщава британският вестник The Sun, цитиран от Фокус.

Според изданието синдикатът на португалските транспортни работници Sttamp планира стачни действия "от 00:00 часа на 31 август 2024 до полунощ на 1 септември 2024 година“.

"Тъй като до момента не е постигнато споразумение за отмяна на стачката, ако тя се проведе, това със сигурност ще доведе до сериозни ограничения на летищата в страната“, предупреди синдикатът, чиито членове настояват за по-високи заплати и по-добри условия на труд.

Sttamp прогнозира, че най-тежко ще бъдат засегнати летищата в двата най-големи града в страната - Порто и Лисабон.

Сред авиокомпаниите най-големите рискове са за пътниците на EasyJet, TAP Air Portugal, British Airways, Ryanair, Wizz Air, Azores Airlines S.A. и Vueling Airlines.

Пътниците, чиито пътувания са планирани в дните на стачката, следва да проверяват информацията за полетите с авиокомпаниите, с чиито самолети планират да летят.