Новини Транспорт

Фрапорт продължава активно да работи за развитието на Летище Бургас

   
Фрапорт продължава активно да работи за развитието на Летище Бургас

Във връзка със засиления обществен интерес, по-рано през годината "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД препотвърди своя публичен ангажимент като отговорен концесионер на Летище Бургас да продължи неотклонното следване на прозрачна политика относно комуникирането на всички бъдещи стъпки за развитието на „Най-слънчевото летище на Черноморието“ с медиите, общините, заинтересованите страни и широката общественост.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД продължава да работи непрестанно и проактивно за развитието на туристическия сезон в България, включвайки се в редица инициативи за популяризирането и промотирането на Българското Черноморие като атрактивна дестинация за чуждестранните гости на страната. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД бе инициатор и сред основните организатори на мащабното събитие “Erlebe Bulgarien”/“Изживей България“, събрало в най-големия ни курорт – Слънчев бряг, ключови представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария, осъществено съвместно с най-популярната и авторитетна медия за туризъм в Германия - fvw|TravelTalk, Асоциацията на инкаминг агенциите в страната, Libena Bulgarian Hotels (Melia Hotels), с подкрепата на Министерство на туризма. 

Концесионерът на Летище Бургас бе с основна роля и за подписаното преди дни тригодишно сътрудничество между авиокомпаниите SunExpress, съвместно дружество на Lufthansa и Turkish Airlines, и Electra Airways за полетна програма от 7 основни аеропорта в Германия до черноморските ни летища, което ще подобри значително свързаността на летището в Бургас и ще увеличи осезателно потока от немски туристи към Българското Черноморие, стартирайки от летен сезон 2025. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД провежда разнообразни маркетингови дейности, включващи самостоятелни и съвместни рекламни кампании, опознавателни обиколки и др. с цел активното популяризиране на Южното Черноморие на основни настоящи и потенциални бъдещи пазари за входящ туризъм.

Не на последно място, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД спазва неотклонно своя ангажимент за активна експертна и финансова подкрепа към работата на новоучредения от 13-те общини в Област Бургас – „Фонд за развитие на Летище Бургас“. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД организира и проведе съвместно с ръководството на Фонда срещи с 4 авиокомпании, с цел обсъждане на възможностите за целогодишни полети от/до Летище Бургас, както и бе спазен финансовият ангажимент на компанията, който е в размер на 200 000 лв., за подсигуряването на безпроблемната работа на сдружението.

Едновременно с това, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД не спира своите работни разговори с партньори за откриването на нови маршрути от/до Летище Бургас, в резултат на които през този летен сезон аеропортът предлага богато разнообразие от над 85 дестинации в повече от 25 държави, като за първи път бяха посрещнати полети от Лондон Саутенд (Великобритания), Прищина (Косово), Карлови Вари (Чехия) и други общо 8 нови дестинации. 6 нови за Летище Бургас авиокомпании изпълняват полети през 2024, а TUI fly Deutschland рестартира полетите до Бургас от Хановер след повече от 10 години.  Нещо повече, концесионерът на Летище Бургас вече обяви и нов маршрут за 2025 г. След като за първи път през тази година германската авиокомпания от групата на Луфтханза - Discover Airlines, стартира полети до Бургас от международното летище във Франкфурт, през 2025 г. ще изпълнява полети и от другата си база в Германия – международното летище в Мюнхен.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, изпълнявайки съвестно, навременно и изцяло всички свои ангажименти и задължения към държавата, в ролята си на отговорен концесионер и добър работодател на всички свои служители, потвърждава още веднъж ангажимента да продължава да работи за развитието на трафика на Летище Бургас и популяризирането на България като атрактивна туристическа дестинация, съвместно със своите партньори от страната и чужбина.