Новини Транспорт Турагенции

Туроператорът Шарки адвенчър прави чартър за ски до Доломитите

   

Доломитите са една от най-големите ски зони в света
  Sharky adventure

Туроператорът „Шарки адвенчър България“ (Sharky adventure) организира чартър за ски ваканция в Доломитите, Италия. Това съобщи за TravelNews Кирил Джаров, собственик и управител на компанията. Чартърът е с тръгване на 7 януари 2025 г. и връщане на 14 януари, като ще се осъществи от София до Верона. Той ще бъде изпълнен от българската авиокомпания European Air Charter.

Програмата е на цена от 1099 евро на човек с включени самолетен билет за директен чартърен полет София-Верона-София (с  превоз на ски екипировка), летищни такси, трансфери, 7 нощувки със закуски и вечери и включена вода по време на храненията, специална медицинска застраховка с покритие за скиори. Сумата не включва 6-дневна ски карта за „Доломити суперски“, като цените за нея са 362 евро за възрасти, 254 евро за младежи, 181 евро за деца.

Разположени в североизточната част на Италия, Доломитите са част от Италианските Алпи и предлагат спиращи дъха гледки, перфектни условия за зимни спортове и богат културен опит. Този регион е известен със своите уникални пейзажи, включени в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство, и съчетава в себе си драматични скалисти върхове, кристално чисти езера и очарователни алпийски селца.

Неповторими ски зони

Доломитите предлагат над 1220 км писти, обединени в системата Dolomiti Superski – една от най-големите и най-модерни ски зони в света. Там ще намерите разнообразни трасета за всички нива на подготовка, от начинаещи до експерти, както и уникални маршрути като Sella Ronda – ски обиколка, която свързва няколко курорта в един незабравим ден на пистите и да изследвате най-добрите курорти като Cortina D’Amprezzo, Plan De Corones, Alta Badia, Val Gardena / Alpe di Siusi, Val Di Fassa / Carezza, Arabba / Marmolada, Alta Pusteria, Val Di Fiemme / Obereggen, San Martino Di Castrozza/ Passo Rolle, Valle Isarco, Tre Valli, Civetta.

Модерни лифтове и съоръжения

С 450 модерни лифта и гондоли, които осигуряват бърз и удобен достъп до ски зоните, Доломитите гарантират минимално чакане и максимално време на пистите. Всички съоръжения са редовно поддържани, за да осигурят безопасността и комфорта на скиорите.

Невероятни пейзажи и природа

Доломитите са известни със своите уникални скални формации и впечатляващи върхове, които предлагат незабравими гледки. Всеки сезон там е като картина, със снежно покрити върхове през зимата и живописни зелени долини през лятото. Този регион е истински рай за фотографите и любителите на природата.

Културно богатство и традиции

Местната култура в Доломитите е съчетание от италиански, австрийски и ладински влияния. Това се отразява не само в архитектурата и местната кухня, но и в традициите и празниците. Посетителите могат да се насладят на автентични ястия, като полента, канедерли и апфелщрудел, както и на разнообразни културни събития и фестивали.

Мирослав Иванов