Новини Събития

София е с обновен туристически център в подлеза на СУ

   

Туристическият информационен център в подлеза на СУ е обновен
  Столична община

София вече има обновен туристически информационен център, съобщи зам.-кметът Никола Барбутов, който е с ресор туризъм. Той показа новия обект в подлеза на Софийския университет. 

Когато поехме управлението, заварихме туристическите ни информационни центрове в състояние, което отразяваше пренебрегването към туризма и гостите на града. Липса на основни удобства, като тоалетни и инфраструктура, недостъпни и неефективни информационни центрове, както и липсата на стоянки за автобуси, са само част от проблемите, които туристите и жителите на София срещаха, коментира Барбутов.
"Но това се променя! С малки, но важни стъпки започваме да трансформираме София в удобен и интересен град за всички посетители", заяви зам.-кметът.
Никола Барбутов анонсира и следващ проект. "Съвсем скоро очакваме нов и интересен туристически информационен център, този път над земята", посочи той. Пред TravelNews наскоро Барбутов обяви, че ще бъде изграден такъв срещу Халите, който ще бъде под формата на ретро трамвай.

Туристическите информационни центрове в подлеза на Ларгото и в Банкя ще бъдат закрити, защото първият е в окаяно състояние, а вторият не е посещаван. 

Директорът на Общинското предприятие „Туризъм“ Антон Пенев обяви още, че започват работа по туристическия сайт на София, който е много зле и остарял, засилване на дигиталната реклама и пускането на обществени тоалетни.

Мирослав Иванов