Новини Хотели

Лари Елисън си купи луксозен хотел за предполагаема цена от 300 млн. долара

   
Лари Елисън си купи луксозен хотел за предполагаема цена от 300 млн. долара

Основателят на Oracle Лари Елисън, чието нетно състояние от 165.9 милиарда долара го поставя под номер 5 в списъка на Forbes за най-богатите хора в света, закупи Eau Palm Beach Resort & Spa, луксозен хотел с 309 стаи на плажа, южно от Палм Бийч. Официалните параметри по сделката не се разкриват, но запознати с покупко-продажба казват, че е за около 300 млн. долара.

Снимки: Eau Palm Beach Resort & Spa

Продавачът, базираната в Лондон фирма за рисков капитал Lewis Trust Group, купи хотела за 67.5 милиона долара през 2003 г., докато беше Ritz-Carlton. Имотът е ребрандиран десетилетие по-късно като Eau Palm Beach и функционира като част от Preferred Hotels & Resorts Legend Collection. Има петзвезден рейтинг от Forbes Travel.

„Нашето семейство се чувства привилегировано да бъде успешна част от историята на Eau Palm Beach“, каза Саймън Луис, директор на Lewis Trust Group. „Въпреки че съжаляваме, че приключваме нашия мандат, ние сме доволни да знаем, че Лари Елисън ще цени курорта и ще го насочи към още по-големи висоти.“

Eau Palm Beach е най-новото допълнение към портфолиото от недвижими имоти и луксозни хотели на Елисън, което нарасна, откакто Forbes го оцени на 1 милиард долара през 2021 г. Преди две години Елисън закупи частно имение от 5871 квадратни метра на крайбрежната ивица на Палм Бийч за 173 милиона долара от технологичния милиардер Джим Кларк.

Елисън също така притежава четири имота в Нюпорт, Роуд Айлънд, включително бившето имение на Астор, известно като Beechwood, което той закупи за 10.5 милиона долара през 2010 г. и похарчи още 100 милиона долара за трансформирането му в музей, в който да съхранява колекцията си от произведения на изкуството. Впоследствие той закупи три съседни жилища по булевард „Тони Белвю“ в Нюпорт, според The ​​Newport Daily News.

През 2012 г. Елисън купи 98% от дългия 29 километра хавайски остров Ланай за 300 милиона долара от председателя на Dole Food Дейвид Мърдок.

В Калифорния, Елисън също притежава няколко имота по протежението на „Плажа на милиардерите“ в Малибу, както и частно имение в Уудсайд, Калифорния, което е моделирано по подобие на дворец на японски император от 16-ти век.

След това идва и разрастващото се портфолио от хотели на Елисън. В Хавай той притежава Four Seasons Resort Lanai и Sensei Lanai. В Калифорния притежава Nobu Ryokan Malibu, Nobu Hotel Palo Alto, Hyatt Regency Lake Tahoe (закупен за 345 милиона долара) и имот от 230 акра (около 931 декара), наречен Sensei Porcupine Creek в Ранчо Мираж, Калифорния.

Най-новото лъскаво бижу на Елисън, разположено на плажа до Eastover, историческото имение на Вандербил, е претърпяло множество трансформации през десетилетията. От 50-те до края на 70-те години на миналия век, Eau Palm Beach е било мястото на La Coquille Club, популярно плажно убежище за социалния елит, включително семействата Вандербилт, Рокфелер и Форд, както и за президенти на САЩ и чуждестранни сановници. По-късно клубът е бил разрушен, за да се освободи място за The Ritz-Carlton Palm Beach, който отваря врати в началото на 90-те години.

Курортът разполага с два крайбрежни басейна, девет ресторанта и бара, фитнес център, аркада, тенис кортове. Спа центърът е с площ приблизително 3902 квадратни метра, а конферентните зали са с площ около 2973 квадратни метра. Има детска стая за игри и зона за пръскане с вода, както и уроци по падълборд, гмуркане и сърф.

За един уикенд през септември, цените за стая с изглед към вътрешността с площ от 39 квадратни метра започват от 467 долара на вечер преди данъци и такси, докато стаите с изглед към океана започват от 754 долара на вечер. Океански апартамент с площ от 75 квадратни метра, две бани и частна веранда стартират от 2769 долара на вечер.

Елисън възнамерява да запази настоящия управленски екип на курорта. „Ние сме развълнувани от придобиването от семейството на Елисън,“ каза Тим Нарди, генерален мениджър на Eau Palm Beach Resort & Spa. „Обширният опит на Елисън в луксозния хотелски бизнес носи ново ниво на иновации на курорта и сме уверени, че този преход не само ще подобри уникалните преживявания, които предлагаме, но и ще въведе нови удобства и услуги, гарантирайки, че Eau Palm Beach остава водеща дестинация за нашите ценни гости.“